Alternatief zwangerschapsdagboek

Je kunt natuurlijk een leuk kant- en klaar zwangerschapsdagboek kopen en dit netjes elke week invullen. Super leuk! Was ook mijn voornemen.

Echter merkte ik dat door alle andere zaken die mij ook bezig hielden we al bij de 20 weken echo waren alvorens ik weer aan dat zwangerschapsdagboek dacht. Oeps...

Toch wist ik nog genoeg van de afgelopen periode: wat hield me bezig, hoe voelde ik me, wat had ik gedaan en hoe reageerde de toekomstige opa en oma op het mooie nieuws? Ook had ik gedurende de zwangerschap verschillende foto's gemaakt van wat gekochte kleertjes, de nieuwe wandelwagen en natuurlijk mijn groeiende buik. Zonder dat ik het dus eigenlijk bewust deed was ik wel aan het documenteren.

En zo ontstond een nieuw idee....  

Foto's, kaartjes, briefjes & Echo's 

Wat heb je nodig?

Nou ja, maar net de dingen die jij leuk vindt om te bewaren.

Mijn idee is om het koffertje later aan Lòren te geven als ze op zichzelf gaat wonen, of 16 jaar wordt ofzo, ik weet het nog niet. Waarschijnlijk zal ik er eerder ook spulletjes uit halen om haar te laten zien. 

Ik heb verschillende zakjes gemaakt met verschillende spulletjes:

Een zakje met standaard echo foto's, een zakje met foto's (die ik op A5 kaarten heb geplakt) van alles wat ik heb gemaakt en de foto's van mijn buik. Ook heb ik per trimester een verslag geschreven van de zwangerschap. Daarnaast heb ik een brief geschreven over alles wat ik haar wens en heb ik een envelop gevuld met de verslagen van de verloskundige. Tot slot heb ik de foto's van de pretecho nog apart in een zakje gedaan. 

Op de labels heb ik geschreven wat er in het zakje zit zodat ik tussendoor makkelijk kan vinden wat ik zoek. 

In eerste instantie wilde ik het allemaal in een schoenendoos bewaren, maar dat kan natuurlijk veel leuker!

Via instagram kwam ik in contact met mommies and miracles en heb ik een mooi koffertje ontvangen met de print van haar geboortekaartje. Dat is natuurlijk nog veel leuker!

Mijn foto's heb ik via mijn iPhone bij Hema laten printen. Daar kun je setjes bestellen van 50 stuks 5x5cm fotootjes voor ongeveer 10€.

De zakjes, versiering  en kaarten heb ik via ByBird.nl besteld; een hele leuke webshop vol met de leukste stationery en giftwrapping spullen. 

Zeg nou zelf, dat is toch té leuk om later aan je kind te kunnen geven? Ik ben er in ieder geval helemaal enthousiast over.

En tot dat het zover is, staat het koffertje mooi op haar kamer te pronken!

Laat je het me weten als je ook op deze manier aan de slag gaat? Dat zou ik leuk vinden! Veel succes, en als je vragen hebt kun je altijd een berichtje sturen via de site of via Instagram!