Een babyborrel?

Ik denk dat zomer 2018 in de boeken gaat als de warmste zomer ever. Tijdens mijn gehele verlof (4 weken) en de eerste twee weken na de geboorte van Lòren is de temperatuur amper onder de 30 graden geweest. Hoewel ik echt een die-hard zon- en zomerfan ben.. was dit toch niet helemaal ideaal tijdens deze weken. Naast de vermoeidheid die een zwangerschap met zich meebrengt vonden we het ook behoorlijk wennen, zo'n klein pasgeboren hummeltje. Dat bracht ons tot het volgende; Kraambezoek, wat willen we daar eigenlijk mee? Natuurijk wilden wij haar trots aan iedereen showen, maar het slaapgebrek, de hitte en de zorg voor ons kleine meisje maakten het behoorlijk intensieve dagen. Daarom besloten wij al snel om het bezoek te gaan clusteren. Een soort kraamborrel-in-stukjes idee zeg maar. Benieuwd hoe we dat hebben georganiseerd? Lees dan verder!

Hoe gaan we het aanpakken?

Voor de geboorte van Lòren hadden we niet echt nagedacht over kraambezoek. Onder het mom van 'we zien wel' zijn we eigenlijk de periode tegemoet gegaan. Normaal houden wij wel van bezoek, leven in de brouwerij en gezellige avondjes..  echter, geboren met een gewicht van 2450 gram, temperaturen van 35 graden en het gebrek aan kraamhulp zorgden ervoor dat we al snel merkten dat we nog niet echt toe waren aan veel bezoek. We hadden genoeg aan zorgen voor onszelf en de kleine meid. 

We wilden niet op een andere locatie een groot feest organiseren, maar ook niet elke dag en in het weekend onze agenda's volplannen met bezoekjes. We wisten op dat moment ook nog niet zeker wanneer we hier wel klaar voor zouden zijn. Hoewel we niemand tegen het hoofd wilden stoten door bezoek af te houden, vonden we het ook belangrijk om goed naar onze eigen behoeften te luisteren. Daarom bedachten we het volgende: Na het bestellen van de geboortekaartjes (via www.hipdesign.n) hebben we zelf een klein kaartje gemaakt op de computer met daarop de volgende tekst: 

Dit gaf ons de tijd en ruimte om na te denken over een geschikte datum, de organisatie en de hoeveelheid gasten. 

Gezien wij in een rijtjeswoning wonen is er geen plek voor meer dan 20 mensen tegelijk. Wel wilden we het thuis organiseren zodat mensen ook de babykamer konden bewonderen en we rustig de tijd hadden om alles voor te bereiden. 

Na drie weken was de rust aardig terugkeerd thuis, werden de temperaturen wat minder en was ik al aardig hersteld. Toen hebben wij besloten om de familie's en de vriendengroep allemaal op een eigen dag uit te nodigen. Losse vrienden en kennissen zouden we zo tussendoor kunnen plannen, zodat we wel gezellig wat bezoek hadden, maar niet dagelijks een of twee afspraken. Een appje was zo verstuurd en de meeste mensen konden op de aangegeven datum. 

De middag zelf 

Dat was zo geregeld: koffie, thee, fris wijn en bier, gezellige bordjes van de Hema met allerlei roze lekkers er op (tompouces, chocolade met muisjes, roze soezen en baby-chocolaatjes van Jamin) roze, witte en gouden ballonnen, folie-ballonnen en gezellig wat bloemen. Een woonkamer is zo feestelijk gemaakt! We hadden twee tijdstippen waarop mensen konden 'binnenlopen'; tussen 10-12 uur en 16 - 18 uur. Zo hadden we tussendoor tijd om zelf even te relaxen en kon ook Lòren een beetje bekomen van alle aandacht. In de tuin hadden wij een party-tent opgezet gezien er kans was op slecht weer, en in de huiskamer hadden we, lekker Nederlands, een grote kring met al onze meubelen klaargezet. 

En hoe het was? Ontzettend gezellig! Ooms en tantes die elkaar weer eens zagen, volop aandacht voor Lòren en doordat alles klaar stond was het makkelijk om het bezoek te voorzien van eten en drinken (uiteraard met hulp van mijn lieve moeder!). 

Nog wat tips!

Tot slot nog een paar leuke ideeën: Een gastenboek tijdens kraambezoek is natuurlijk altijd leuk, maar op Instagram kwam ik een erg leuk alternatief tegen: kraambezoek-kaarten van Jo-Ann​. Kaarten in craft-stijl waar het bezoek een mooie wens voor de baby op kan schrijven. 

En mocht je zelf bepaalde cadeauwensen hebben: op de site www.mijnverlanglijstje.eu kun je door een account aan te maken uit alle shops op het internet een digitale lijst samenstellen met cadeaus die je leuk vindt. Nu heb ik deze niet zomaar rondgestuurd, maar indien mensen vroegen of we nog iets leuks wisten, was het makkelijk om de link van die lijst door te sturen.

Daarnaast zijn wij ook erg tevreden over de kwaliteit van ons geboortekaartje; Dit heb ik zelf ontworpen via de website van www.hipdesign.nl;

hier kun je kiezen uit vaste templates of zelf aan de slag gaan. Wij hebben een eigen ontwerp laten drukken op oudhollands structuur papier en hebben hier veel complimenten over gehad! Daarnaast verkopen zij ook sluitzegels, leuk op de envelop! Onze sluitzegels kwamen echter van Pipoos; daar verkopen ze erg mooie roze/blauwe met gouden stickers die ook goed tot hun recht komen op een envelop!