top of page

Haarbandje 'Bow' 

Stoere Strikken!

Moeilijkheidsgraad:

Op de leuke website www.haarspeldjes-fabriek.nl vind je alles om zelf haarbandjes en -speldjes voor je mini te maken. Ik zocht wat mooie materialen uit en ben aan de slag gegaan, wat een super resultaat, aanrader!

Nog een tip vooraf:

  • Buiten deze tutorial, heeft Anita een blog vol met leuke ideeën en inspiratie op haar website haarspeldjes-fabriek.nl staan. Ze verkoopt tevens voor leuke prijsjes alle benodigde materialen. Aanrader dus voor de speldjes-liefhebbers!

Benodigdheden:

  • lapjes leer naar keuze. Ik heb deze & deze gebruikt. 

  • Deze elastiek voor een haarbandje, of een speldje.

  • Lijm (ik heb secondelijm gebruikt)

  • Optioneel versiering. Kijk maar eens op deze pagina. 

  

Let's get started!

Stap 1:

Print op de website www.haarspeldjes-fabriek.nl de mallen uit. Dit is een gratis download en mag zowel privé als commercieel gebruikt worden. De link naar de bladen die ik gebruikt heb vind je hier(roze vilten strik, wel op de foto niet in tutorial) en hier.(goud met roze strikken zoals in de tutorial)

Stap 2:

Selecteer je gewenste maat, knip de mallen uit en teken deze over op je lapjes stof/ PU-leer. Het beste kun je dit heel dun doen met een potlood, zodat je straks op de achterkant geen penstrepen ziet. 

Stap 3:

Neem de strik ie boven moet en plaats een drupje secondelijm in het midden. Vouw de strik netjes naar binnen en laat even drogen met een wasknijpertje. 

Stap 4:

Wanneer dit droog is, druppel je een klein beetje lijm in het midden van de onderste strik, en hier leg je de andere strik op. Leg de 'goede' kant boven (dus waar je net niet geplakt hebt!)

Laat dit ook weer even drogen. 

Stap 5:

Je kunt de strik plakken op een speldje, dan ben je nu klaar. Ik wil er haarbandjes van maken. 

Dit doe je als volgt: meet de juiste maat elastiek, leg dit aan de achterkant over je strik en vouw het middenstukje hier omheen. Druppeltje secondelijm, knijpertje erop en klaar is kees!

 Stap 6:

Je ziet op de foto hierboven het resultaat zonder extra versiering. Als je het leuk vindt, kun je de strik natuurlijk versieren naar eigen wens! Op Haarspeldjes-fabriek.nl vind je allerlei leuke buttons, parels, diamantjes etc. waarmee je een strik kan afwerken. Ik heb in deze tutorial de strik afgewerkt met een mooie zwarte parel afgezet met strass-steentjes. Leuk voor feestelijke gelegenheden!

Stap 7:

Het haarbandje kun je makkelijk dichtmaken middels een knoopje, ik vind het echter netter en comfortabeler door dit met een paar steekjes te doen. Je kunt dan het stuk waar je 'gestikt' hebt ook mooi onder je strik schuiven. Hier zie dan niets meer van!

TIP!

Dit is natuurlijk een hartstikke leuke activiteit om met een kinderfeestje te organiseren.

Ook leent zich dit perfect voor het maken van persoonlijke cadeautjes.

Gezien ik ook erg van 'gift wrapping' houd (oftewel, mooi verpakken!) heb ik quote kaartjes op een stuk stevig karton geplakt en hier de haarbandjes omheen geschoven. 

Dit ziet er super feestelijk uit; zelf zou ik het erg leuk vinden om dat op deze manier cadeau te krijgen!

Deel je jouw resultaat met #Ellmini?

bottom of page