top of page

Beginnerstips 

Oefenen...

Tip 1

Je had waarschijnlijk op een fantastische eerste tip gehoopt.. maar mooier kan ik het niet maken. Oefenen! Zorg dat je de basis van je machine onder de knie krijgt. Oefen met recht stikken, zigzag stikken, hoekjes en rondingen stikken en lapjes netjes op elkaar vast maken. Scheur een oud laken uit elkaar en gebruik dit om de controle over je naaimachine uit te oefenen. Zodra je naaimachine doet wat jij hoopt dat hij kan doen.. weet je dat je er klaar voor bent... ;)

don't stop untill your proud of yourself

Kies de juiste patronen 

Tip 2

Er zit veel verschil in de moeilijkheidsgraad van patronen. Een eenvoudig broekje/legging maak je makkelijker dan een blouse. Daarnaast raad ik aan om te starten met projeten van Tricot of French Terry. Deze stof rekt, dus de kans is groot dat het kledingstuk sowieso past/mooi valt. Wanneer je werkt met 100% katoen komt de maatvoering veel nauwkeuriger. Patronen die ik aanraad om te starten zijn dit broekje, deze sweater en deze jurk. 

Life isn't perfect but your outfit can be!

Kijk blogs & tutorials

Tip 3

Het klinkt vanzelfsprekend en dat is het ook; kijk, lees en luister naar verschillende Blogs en tutorials. Er zijn verschillende manieren om verschillende handelingen uit te voeren en belangrijk is dat jij gaat ontdekken wat jij fijn vindt werken. Zelf heb ik veel gebruik gemaakt van deze video's; hier worden veel losse handelingen uitgelegd. Daarnaast heb ik via pinterest veel informatie gevonden; typ in de zoekbalk wat je wilt weten (bijvoorbeeld halsboordjes aanzetten) en er komt een schat aan informatie direct naar boven!

We learn

the way

on the way 

Maak altijd een toile 

Tip 4

Een toile (spreek uit 'twal')  is een mooi woord voor proefmodel. Wanneer je voor het eerst met patronen gaat werken, maak dan altijd een proefmodel. Voor zowel de pasvorm als het naaien an zich.. Kijk of je patroon klopt, controleer of je werkwijze juist is en of het kledingstuk daadwerkelijk past. Bij drie keer ja, ga je het kledingstuk opnieuw maken in de goede stof. Dit voorkomt veel teleurstelling en je kunt ontspannen starten aan een nieuw project.. omdat het toch nog je toile is...

Failure

is succes

in progress

bottom of page