top of page

Mommy & Me Sweater 

IMG_7420.JPG
IMG_8036.PNG

copywright Ellmini

Benodigdheden:

  • Patroon "Bixa-Sweatshirt" van Mood. Deze kun je downloaden nadat je bent aangemeld voor de nieuwsbrief via deze website. 

  • Voldoende stof. Ik heb maat 36/38 (8/10) genaaid en heb voor de beide sweaters (mij + Lòren) in totaal 2 meter van deze French Terry via Stoffentijd besteld.

  • De print 'La Femme' en 'La Fille' gemaakt door Dutchlifestyle.nl. Verkrijgbaar via Stoffentijd. 

  • Standaard naaibenodigdheden

  • Voor de kids-versie volg je deze tutorial van de balloon-sweater

      

Twinnen met je mini!

Moeilijkheidsgraad:

Hoe leuk is het om af en toe lekker te matchen? Deze makkelijke mommy-sweater kun je maken als je de basis-naaivaardigheden onder de knie hebt. Het patroon is er in maat xxs tm xxl dus geschikt voor iedereen. Ga jij aan de slag?

Nog een tip vooraf:

  • Was de stof vooraf, deze kan krimpen.

  • Dit patroon is geschikt voor alle geweven stoffen (Tricot, jogging, French terry, sweat etc.)

  • Het patroon valt vrij op maat. Ik heb maat 8/10 (36/38) genaaid en vergelijk dit met een Nederlandse 38. Wel is het model wat kort, dus ik heb mijn trui met 10 cm verlengd. Dit zie je terug in de tutorial. 

Let's get it started!

Stap 1: 

Print het patroon uit. Je hebt niet alle delen nodig. Voor dit patroon heb ik het voor- en achterpand gebruikt en het gedeelte van de mouwen wat wijder valt. Op de foto zie je de delen die ik geprint en geknipt heb. Zoals je ziet heb ik het voor en achterpand met 10cm verlengd zodat de sweater wat langer valt (hij valt nu net over de broeksband, het originele patroon valt precies op de broekband).

BIXA.jpg
IMG_6951.jpg
IMG_6956.jpg

Stap 2: 

Naai de schouderpanden aan elkaar. Gebruik een stretchsteek of een locksteek/machine.  

Stap 3:

Rimpel de mouw aan de bovenkant en onderkant. Dit doe je door met de grootste stiksteek vlak langs de rand te stikken. Vervolgens trek je de draden aan en rimpelt de mouw. 

IMG_6957.jpg
IMG_6958.jpg
IMG_6960.jpg

Stap 4: 

Leg het gerimpelde mouwdeel onder het bovenste mouwdeel om te controleren of je het voldoende hebt aangetrokken.   

Stap 5:

Leg het bovenste mouwdeel op het gerimpelde stuk, speld dit vast en naai dit vast. Ik heb dit eerst met een groffe stiksteek gedaan en vervolgens met mijn lockmachine.

Stap 6:

De mouw leg je vervolgens in de opening en speld je, net zoals bij elke trui, ondersteboven vast. Wanneer je de spelden horizontaal speldt, kun je over de naalden heen stikken.   

IMG_6962.jpg
IMG_6963.jpg
IMG_6967.jpg
IMG_6968.jpg

Stap 7: 

Naai de zijkanten van de trui dicht.    

Stap 8:

Maak de mouwboorden. Eerst naai je de korte kanten op elkaar en vervolgens vouw je ze dubbel. 

Stap 9:

Leg de mouwboord in de trui en speld dit op 4 punten vast. Het is het netst als je de zijnaad gelijk legt aan de zijnaad van de je trui.  

IMG_6976.jpg
IMG_6971.jpg
IMG_6973.jpg
IMG_6978.jpg

Stap 10: 

Knip de halsboord. Deze maak je en bevestig je op dezelfde wijze als een mouwboord. Mocht je dit nog niet eerder hebben gedaan, kijk even bij de Balloon-sweater voor een foto instructie!

Stap 11:

De print! Deze bevestig je op de volgende manier: Haal de print uit de folie en leg deze op je trui. Leg het meegeleverde bakpapier hierop. 

Stap 12:

Zet je strijkijzer op de allerheetste stand zonder stoom. Wanneer deze opgewarmd is, druk je zo hard als je kan, op een harde ondergrond, 20 seconden op de print. Vervolgens herhaal je deze stap tot je de gehele print hebt gehad. Als je het plastic lostrekt, moeten de letters niet meebewegen en vast zitten op de trui. Laat een letter nog los? Dan druk je nogmaals met het strijkijzer 20 seconden.  

IMG_6979.jpg
IMG_7001.jpg
IMG_7002.jpg
IMG_7003.jpg

Deel je het resultaat met #Ellmini?

IMG_8025.JPG
IMG_8037.JPG
IMG_8036.PNG
IMG_7010.jpg
bottom of page