top of page
91729CA5-B787-45FB-8A9B-EC2B007FCD8D.jpg

De Website 

Op Ellmini.com vind je tutorials om zelf kinderkleding/accessoires te maken met gratis naaipatronen vanaf maat 50. Ik naai met de maat van mijn dochtertje mee.. dus inmiddels staan er ook patronen vanaf maat 86 op. De patronen zijn niet door mijzelf getekend maar beschikbaar gesteld voor persoonlijk gebruik door derden. Bij een tutorial vind je dan ook altijd de naam en link naar de eigenaar van het patroon. Vaak pas ik patronen aan om zo nieuwe kledingstukken te creëren waardoor je op eenvoudige wijze een uitgebreide garderobe kunt naaien voor je kleintje. Hoewel de site en de voorbeelden veel roze bevatten, zijn veel patronen ook absoluut geschikt voor jongens! Stofkeuze is hierin het meest belangrijk. Ik ben gestart met het naaien van kleding in het voorjaar van 2018, toen ik ontdekte dat ik zwanger was van een 'mini', vandaar ook de naam Ellmini! Door de vele reacties op de zelfgemaakte kleertjes heb ik alles omgezet in een website/blog, waarvan ik inmiddels trots kan zeggen dat hij goed gelezen wordt! Het schrijven van de tutorials en onderhouden van de website doe ik vooralsnog hobbymatig, vandaar dat het soms wat langer duurt voordat er nieuwe patroontjes online staan. Inspiratie heb ik echter non-stop, dus je mag in de toekomst nog veel van me verwachten! Met mijn tutorials hoop ik aan te tonen dat naaien leuk, hip en makkelijk is, iets wat iedereen kan leren en iets wat veel voldoening kan geven. 

De Persoon 

IMG_1843.jpg

Mijn naam is Ellen, maar eigenlijk wordt ik door iedereen Ell genoemd. Ik ben 34 jaar en woon samen met mijn man Sjoerd en dochter Lòren in een fijn dorp in Noord-Brabant. Creativiteit heeft altijd al in me gezeten; van kinds af aan ben ik al bezig met tekenen, knutselen en fröbelen. Het geeft me rust; niet iets doen met je hoofd, maar lekker iets maken met je handen! Naast creatief bezig zijn ben ik ook graag buiten en in beweging, stilzitten is niet echt mijn ding zeg maar! Inmiddels werk ik een jaar of 10 in het onderwijs. Ooit begonnen als basisschooljuf, inmiddels docent op het MBO waar ik drie dagen in de week voornamelijk Nederlandse les en Loopbaanbegeleiding geef. Ik kan oprecht zeggen dat ik geniet van mijn werk! Elke dag is anders en ik houd van de interactie met studenten, zij kunnen echt je dag maken! (en af en toe breken haha!). Verder heb ik een passie voor het ontdekken van nieuwe leuke plekken; vroeger was dit voornamelijk door het maken van verre reizen en werken in het buitenland, inmiddels vindt dat meer plaats in de buurt, maar nog steeds ga ik er graag op uit. Sinds ik moeder ben geworden merk ik dat ik meer kan genieten van de kleine dingen in het leven, daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Mijn kindje (en man!) staan altijd op nummer 1 bij me en maken van mij een rijk mens. Liefde, gezondheid en een flinke dosis geluk, daar draait het leven om en dat is wat het leven voor mij mooi maakt. 

Collabs 

Sinds het ontstaan van Ellmini.com en de bijbehorende Instagram pagina heb ik het genoegen gehad om met mooie merken, bedrijven en kleine shops te mogen samenwerken. Je mag er vanuit gaan dat zaken die ik noem op de blog of op Instagram daadwerkelijk door mij zijn getest/gebruikt en dat een review eerlijk is. Wanneer ik niet achter een product/merk sta, wijs ik het ook af of stuur ik het terug. In een (digitale) wereld waarin alles draait om commercie probeer ik een zo eerlijk mogelijk beeld te schetsen en me niet te laten verleiden door geld of spullen. Echter, het aangaan van een 'collab' is voor mij een mooie manier om iets terug te verdienen voor het onderhouden van de blog/Instagram, dus hopelijk heb je hier begrip voor. 

Mocht je dit lezen en zelf denken dat we een leuke samenwerking aan kunnen gaan? Een mailtje sturen naar ell.mini.blog@Gmail.com staat vrij!

IMG_6966.JPG
bottom of page