top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

De eerste DIY staat online!

Bijgewerkt op: 29 apr. 2018Hobby's heb je niet alleen, die deel je.

Mijn meeste hobby's kan ik dan ook wel delen met iemand uit mijn omgeving,

maar ik merk dat ik me op 'creatief vlak' wel eens alleen voel: is creatief bezig zijn iets wat we in onze kinderjaren doen en daarna niet meer? Ik weet het niet, ik weet alleen dat ik het heerlijk vind om af en toe iets met mijn handen te maken. Dit kan zijn een tekening, een scrapalbum, een beeldhouwwerk of een schilderij, als ik maar even met mijn handen bezig kan zijn.


Werken met stof heb ik altijd interessant gevonden maar nooit echt aangepakt. Tot een jaar of twee geleden; ik besloot een naaimachine op marktplaats te kopen en eens te kijken of het iets voor me was. Een lieve collega heeft me destijds uitgelegd hoe ik met zo'n apparaat handig kon werken en bij een vrouw thuis heb ik 10 lessen voor beginners gevolgd. Daarna ben ik voornamelijk zelf gaan oefenen: Via YouTube tutorials en Pinterest pagina's heb ik veel leuke ideeën gevonden en heb ik veel geoefend. Ik merkte dat ik kleding voor mijzelf maken niet leuk vond: ik ben veel te kritisch en de echt mooie stof is net zo duur als de blazer die ik mooi vind van de Zara. Dan koop ik het liever, weet ik ook zeker dat het mooi zit ;)

Wat ik wel heel erg leuk vond was het maken van accessoires: iPad covers, een Clutch, kussenhoesje; makkelijke projecten die je toch met een twist speciaal kon maken.


Nu ik weet dat er in juli een meisje aankomt, vind ik het ook erg leuk om daar zelf spulletjes voor te ontwerpen en te maken. Ontwerpen? Ja ik pas vaak patronen aan zodat ze net iets anders zijn dat standaard, een extra zakje hier of een extra ruffle daar.. heerlijk vind ik dat!


Omdat ik zelf veel baat heb bij beeldmateriaal van andere, besloot ik om hetgeen wat ik maakte op een nieuwe Instagram pagina te posten. Deels omdat ik niet mijn hele kennissenkring wil lastigvallen met babyspul (daar had ik zelf toen ik niet zwanger was namelijk ook weinig interesse in!) maar ook deels zodat ik een openbaar profiel kon maken en in contact kon komen met mensen die het ook leuk vinden om zelf iets te maken.


Nu stel ik met mijn ruim 200 volgers nog absoluut niets voor in de Instagramwereld, maar ik heb wel al ontzettend veel berichtjes privé ontvangen van meiden die vragen hadden over de stofjes, de patroontjes, de techniek enz. enz.


Je voelt het vast al aankomen..... Bij mij begon het te borrelen...

Zou het niet leuk zijn als..........?

Ik weet op dit moment nog niet zeker of Bloggen en Tutorials schrijven iets voor me is; ik heb een drukke baan in het voortgezet onderwijs, volg ook nog een deeltijd studie en heb zoals ik hierboven al beschreef naast naaien nog een heleboel andere hobby's..

Toch heb ik besloten om het een kans te geven.

Wordt het niets dan wordt het niets, wordt het wel iets? Dan hoop ik ooit van mijn hobby mijn werk te kunnen maken!


De website is nog niet helemaal af, sommige pagina's moeten nog gevuld worden, maar de mensen die mij kennen weten dat ik 'snel start' of 'niet start', dus ik heb besloten de boel maar direct online te gooien!

Mijn eerste D.I.Y. is een feit!

Aan de hand van foto's heb ik een eenvoudig project uitgelegd zodat ook jij hopelijk aan de slag kan voor je mini-me (of buurmeisje/neefje/kennis)!

Als ik merk dat het gelezen wordt en er goede reacties op komen, zal ik steeds meer tutorials gaan toevoegen (van makkelijk tot moeilijk) zodat er uiteindelijk een mooie site ontstaat waar creatievelingen die met een naaimachine willen werken, veel leuke ideeën vanaf kunnen halen.


Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden en zou het ook super leuk vinden om wat reacties te krijgen!

Heel veel succes als je aan de slag gaat!! En mocht je bij de groep horen die gewoon even komt neuzen 'wat is Ellen nu weer aan het doen?', leuk dat je kwam neuzen, vertel het voort!!


Liefs, Ell!


(PS: kun je niet wachten en wil je direct naar de tutorial? Klik dan hier)610 weergaven

Comentários


bottom of page