top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

Digital-Detox & terugblik op 2018


Het jaar 2018 is alweer bijna afgelopen. Onnodig waarschijnlijk om te zeggen, maar jeetje wat vliegt de tijd! Aan het einde van het jaar voel ik me altijd een beetje melodramatisch; ik blik dan graag terug en kijk ook weer vooruit. En dat ga ik off-line doen. Waarom? Dat lees je in deze persoonlijke blog.
Digital-Detox

Waarom een digitale detox? Sinds het bestaan van social media (denk maar eens terug aan Cu2, Hyves en zelfs Sugababes haha!) ben ik daar al in geïnteresseerd en actief op geweest.

Destijds nog op een Dell-computer, maar tegenwoordig is het natuurlijk non-stop aanwezig door de smartphone. Maar, ik heb er nu even geen behoefte aan. Niet dat ik het niet leuk vind, ik vind het heel erg leuk zelfs. Maar nu wil ik de tijd rondom de feestdagen even optimaal genieten met en van elkaar. Zonder digitale afleiding. Even alle digitale media uit mijn systeem. Een detox dus.


Tijdens een uitzending van de DWDD vertelde een professor dat een melding op je smartphone tenminste 20 minuten na blijft werken in je hersenen. Ik schrok daar best van, maar herkende het ook wel een beetje. Elke keer als je zo'n rood bolletje ziet oppoppen op je scherm, gebeurt er toch wel iets met je (In mijn geval betekent dat meestal meteen even kijken). Dat heeft me aan het denken gezet. Hoe wil ik 2018 eindigen? Nou, met rust! Dit jaar is absoluut een prachtig jaar voor mij, voor ons, geweest. Ik heb een prettige zwangerschap gehad, een nieuwe studie afgerond, een heel fijn werkjaar gehad, fijne en lieve nieuwe mensen ontmoet.. en natuurlijk, het meest bijzondere, ben ik moeder geworden van een prachtige, lieve, gezonde dochter Lòren. En nu? Nu wil ik daar dus in alle rust eens even lekker van gaan genieten, alles laten bezinken, een pauze knop indrukken en écht even in het moment leven. Hoewel ik mezelf altijd wijs maak dat ik dat toch wel doe, merk ik dat het soms allemaal zo snel voorbij gaat, dat ik het niet echt kan bevatten. Daarom, komende weken, telefoon uit, apps deleten en lekker kneuteren onder de kerstboom met alle dierbare en waardevolle mensen om ons heen.


Betekent dit het einde van EllMini?

Nee hoor! Webdesign, fotograferen, knutselen en naaien zijn nog steeds mijn hobby's en ik zal vast komende tijd nog eens mijn camera of naaimachine pakken. Er zullen ook zeker foto's en DIY's tussenzitten die ik graag wil gaan posten. Maar dat kan ook in 2019. Als ik de tijd en zin heb, wil ik wel nog drie tutorials uitwerken die eigenlijk zo goed als klaar zijn (Badcape, aankleedkussenhoes & bloomer-broekje). Maar ook dat kan eventueel wachten.

Ik ga de app van Instagram & Facebook verwijderen van mijn telefoon. Een block (die heb ik nu, na 1,5 uur wordt de app uitgeschakeld) vind ik nu even niet voldoende. Na 1 januari installeer ik hem weer terug op mijn telefoon wanneer ik merk dat ik daar weer klaar voor ben.


"En waarom precies schrijf je hier nu een blog over?" hoor ik je denken. Nou, heel simpel: als je van bijna dagelijks posten, reageren en DM's versturen/beantwoorden over gaat naar radio-stilte van twee weken kan dit de indruk wekken dat er iets mis is. En dat is er absoluut niet. Sterker nog, ik zit misschien wel lekkerder in mijn vel dan ooit. Tevens vind ik alle berichtjes die ik krijg over samenwerkingen, naai-tutorials of gewoon iets gezelligs over baby's altijd heel erg leuk. Maar nu zul je voorlopig geen reactie krijgen. En dat is niet persoonlijk..!


Tot slot

Bedankt voor alle leuke reacties, samenwerkingen en berichtjes.

Toen ik begon met mijn website en gekoppelde Instagram, in maart 2018, startte ik met 50 volgers. Mijn doel was om er 500 te hebben, zodat ik niet het gevoel had dat ik mijn tutorials 'voor niets' aan het schrijven was. Dat het er uiteindelijk meer dan 4.000 zijn geworden, er samenwerkingen uit zijn ontstaan en mijn pagina nog steeds aan het groeien is, had ik niet durven hopen. Het heeft me ontzettend leuke dingen gebracht dus in 2019 ga ik er weer met frisse zin mee verder. Maar eerst: ik wens jullie allemaal fijne feestdagen, een heel fijn uiteinde en het allerbeste voor 2019!


Tot in het nieuwe jaar!


Liefs, Ellen
1.549 weergaven

Comments


bottom of page