top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

Een candy-flower drip cake maken

Te mooi om op te eten! Althans.. ik vond het wel een beetje zonde! De cake was super lekker en stond feestelijk op tafel; wil je nu zelf ook zo'n cake maken? Wellicht dat deze blog je kan helpen!

Een tijdje terug heb ik een hele leuke workshop gevolgd bij @lovelypiesandpartys in Veldhoven; Een candy dripcake maken.

Tijdens onze bruiloft in 2016 hadden we ook zo'n type taart (iets minder roze, iets minder hysterisch :P ) en daar was ik echt helemaal weg van. Hoe leuk zou het zijn als ik deze zelf ook zou kunnen maken in de toekomst! Samen met een vriendin had ik me ingeschreven en ik kon niet wachten tot het zo ver was.

Op Pinterest ben ik vooraf wat inspiratie gaan zoeken; dat hij roze zou worden stond vast, qua versiering zocht ik nog wat ideeën.

Veel taarten hadden een caketopper, dat wilde ik natuurlijk ook. Deze heb ik zelf eentje gemaakt met goudfolie papier van de action. Voor mijn vriendin had ik een vlaggetjeslijn gemaakt van craft-papier en stickers van de action. Goed voorbereid gingen we dinsdag naar Veldhoven, zin om de ins- en outs te leren om zelf een dripcake te maken.


De caketoppers die ik vooraf gemaakt had

Benodigdheden:

* biscuit ( Biscuit deluxe mix van funcakes, €3,45)

* botercrème ( Botercrème mix van funcakes, €5,65)

* vulling naar keuze, wij gebruikten jam.

* een mix van 1:1 roomboter en poedersuiker voor het afsmeren en het 'dijkje'

* dip & drip (funcakes €2,55)

* kleurstof (Wilton, €2,19)

* versiering naar keuze

* afsmeer spatel vierkant & afsmeer mes.

* tandenstokers / sateprikkertjes

* spuitzak (Eventueel een boterhammenzakje waar je een puntje vanaf knipt)

* draaiplateau is handig!

Hoeveelheden die je moet gebruiken staan vermeld op de verpakking van funcakes!De basis

Het biscuit had de workshop houdster al afgebakken en in drie gelijken delen gesneden.

Wanneer je zelf de cake thuis afbakt heb je een bakblik nodig. Deze is handig!

De cake bolt op wanneer je bakt, de bovenkant snijd je eerst plat af alvorens je hem in drieën deelt.

Na het in drieën verdelen, maak je een soort dijkje op de rand van de cake, zodat de lagen straks goed plakken. Dit doe je met de 1:1 botermix in een spuitzak. Op de foto zie je hoe ik dat heb gedaan. Na dit 'dijkje' vul je de onderste laag met botercrème.

De tweede lag wordt standaard gevuld met Jam. Ik heb de jam aangelengd met het botermengsel omdat ik niet zo'n hele grote jam-fan ben en de smaak zo wat afgezwakt wordt.

De cake laat je in de koeling rusten totdat deze stevig aanvoelt. Dit is na ongeveer 15 minuten.


Het afsmeren

Nadat je de cake hebt gevuld, ga je deze afsmeren. Je gebruikt nu het 1:1 mengsel en kunt dit met de kleurstof naar wens kleuren. Let op dat je maar een minimale hoeveelheid kleurstof gebruikt, het kleurt erg snel en sterk!

Je moet het mengsel goed roeren zodat het soepel wordt. Vervolgens zet je het grof op de bovenkant en zijkant en ga je met de vierkante spatel de taart rustig ronddraaien en afsmeren. Ik vind het effect van een naked cake altijd erg mooi; de cake schijnt dan nog een beetje door. Dit creëer je door wat meer van de botermix af te schrapen.

Let op bij dit gedeelte dat je niet te lang blijft schrapen; je kunt zo de cake beschadigen, deze gaat dan kruimelen. Als je klaar bent met afsmeren, weer de cake ongeveer 15 minuutjes laten rusten in de koelkast.

De drip

De drip heb ik donkerroze gekleurd. Je zet de drip op met de spuitzak.

Je begint aan de rand en zet een puntje, dit trek je naar beneden zover je de drip wilt laten reiken. Let er op dat deze altijd nog een beetje verder uitzakt! Probeer in een vloeiende lijn de hele rand af te werken. Je kunt tussendoor wel stoppen maar dit geeft rare klodders.

Nadat je de rand hebt afgewerkt spuit je op de bovenkant een spiraal die je vervolgens netjes uitsmeert. Mijn eerste drie drips zagen er niet uit, maar daarna had ik het vrij aardig onder de knie! Klaar? Nu geen koelkast, maar versieren!

Het versieren


Dit vond ik absoluut het leukste gedeelte!

Vooraf had ik ideeën opgedaan op Pinterest en dus zelf een caketopper geknutseld.

Ook had ik een bosje roze rozen gekocht; de steeltjes had ik kortgeknipt en omwikkeld met aluminiumfolie zodat er niets in de taart zou komen. Zelf vind ik symmetrie mooi en tevens het werken van hoog naar laag. Ik had het snoepgoed op tafel gesorteerd en vervolgens in mijn hoofd een beetje een plan gemaakt. Met sateprikkertjes kun je snoepgoed makkelijk bevestigen en ook een drupje 'drip' werkt handig voor kleine snoepjes.

Ik had wat plekken leeggelaten voor de rozen, die ik makkelijk met het folie in de cake kon prikken. Versieren doe je helemaal naar eigen smaak! Zo roze als de mijne was, hoeft dus zeker niet! Kijk op onderstaande foto's ook maar eens naar het mooie resultaat van mijn lieve vriendin Linda!Cake party!

Hoewel ik het zonde vond, moest de taart natuurlijk wel opgegeten worden!

Woensdagmiddag had ik twee lieve mama's uit de buurt uitgenodigd voor een kleine baby-party en 's avonds was er nog een stuk over voor Sjoerd en voor bezoek.

Via instagram had ik contact met jetjesenjobjes; zij hebben me een super mooi en feestelijk partyservies opgestuurd van de lijn gingerray. Hiermee kon ik de tafel mooi versieren en tevens mooie foto's maken voor mijn eigen Instagram. Een feestelijke aankleding vind ik altijd best belangrijk; het leuk aankleden van een tafel maakt alles zo vrolijk, party without a reason! Mocht je op zoek zijn naar vrolijke, hippe en mooie versiering neem zeker een kijkje op de website of instagram van Jetjes & Jobjes, echt alles is bijna leuk!

Op mijn foto's zie je de Ditsy Floral lijn; rosé goud, licht roze en bloemetjes... het had ook Ellen kunnen heten ;).


Tot slot

Kun je deze cake thuis maken zonder workshop? Ik denk het wel, als je al wat bak-ervaring hebt zeker! Mocht je in de buurt van Eindhoven wonen raad ik het zeker aan om bij Patricia in Veldhoven een workshop te volgen: ze vertelt duidelijke professioneel en kan fijn helpen om het goed onder de knie te krijgen! Tevens zijn de workshops echt aantrekkelijk geprijsd dus voor iedereen toegankelijk; een pluspunt vind ik dat.

Zelf ga ik de volgende keer thuis aan de slag; wat de reden voor de taart wordt weet ik nog niet, maar er is altijd wel reden voor een feestje, toch?


Bedankt voor het lezen! Hopelijk heb je er wat aan en niet alleen maar zoete trek gekregen ;)

Liefs, Ellen!


639 weergaven
bottom of page