top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

Een droomkeukentje!Een tijdje geleden vroeg ik jullie via Instagram wat nou écht leuk speelgoed was voor een meisje van één jaar. Veel van jullie gaven aan dat speelkeukentjes echt een succes waren.

Inmiddels kan ik dit bevestigen; ook hier wordt er veel gespeeld met het keukentje! En wat voor één.....


Tijdens mijn zoektocht naar een mooi keukentje stuitte ik toevallig op het Franse merk 'Petite Amélie'. Via google zag ik de meest mooie plaatjes voorbij komen van speelgoed, inrichting en accessoires in prachtige pastelkleurtjes. Ik was op slag verliefd op het roze met gouden keukentje en kon mijn geluk dan ook niet op toen dit eindelijk in de huiskamer stond. Want geloof me.. hij is in het echt nét zo mooi als op de foto's. En waar ik dus ook erg blij van wordt.. hij staat mooi bij de rest van de huiskamer!Het keukentje is vervaardigd uit MDF, verfijnd afgewerkt in een mooie, neutrale kleur roze met een gouden kraan. Het keukentje wordt geleverd inclusief 7 accessoires. Het heeft een oventje, kastje, wasbak, draaiknoppen en rekje voor een peper en zout stel en wat spatels.


Het ontwerp is stevig, je kindje kan er makkelijk aan staan zonder dat het meubel wankelt. Daarnaast zitten alle greepjes op fijne hoogtes, zodat ze ook zittend kunnen spelen met het keukentje. Lòren is vooral fan van het steeds open en dicht doen van deurtjes (Inclusief de hele inhoud telkens in en uit te laden). Ze heeft al heel wat tijd bij het keukentje gezeten, zichzelf prima vermakend! (En dat vindt mama dan ook weer erg fijn!)


Petite Amélie is ontstaan in Frankrijk, Lyon. De oprichtster zocht neutraal en tijdloze meubelen voor haar kinderkamer maar kon dit niet vinden. Een wiegje was het eerste wat geproduceerd werd en dit is uitgegroeid tot een prachtig bedrijf waarin kinderkamer en design samenkomen. Alle meubeltjes en speelgoed wordt geproduceerd in Europa en voldoet aan alle veiligheidsstandaarden. De ontwerpen zijn tijdloos en stijlvol en er is gebruik gemaakt van eerlijke materialen.

Naast dit mooie keukentje wil ik je ook zeker even wijzen op andere mooie artikelen van dit prachtige lifestyle merk. Het peuterbedje en het poppenhuis staan hier in ieder geval al op de wishlist... maar het liefst zou ik alles natuurlijk copy-pasten hier thuis haha! Via deze link kom je terecht op de juiste pagina.


Tot slot

"Hey maar jij bent toch DIY-er? Waarom heb je niet zelf een tweedehands keukentje gepimpt?" Logische vraag en hier heb ik zelf ook over nagedacht. Eigenlijk is het heel simpel: werken met hout is sowieso niet helemaal mijn ding (ik vind het wel leuk, maar heb weinig geduld om te schuren en primen dus raffel het vaak te snel af) en daarnaast heb ik eens zitten uitrekenen wat het me zou kosten om het welbekende Zweedse keukentje om te toveren tot iets wat ik zelf zie zitten... Hier zou ik bijna net zoveel geld aan kwijt zijn als dat ik een nieuwe zou aanschaffen. Via Instagram namelijk veel reacties gehad van mama's die dit wel hadden gedaan, maar aangaven dat het echt belangrijk was om degelijk materiaal te gebruiken gezien goedkopere verf/spuitlak etc snel afbladdert en loslaat. Dus, daarom heb ik besloten om dit niet te doen (Hoewel het natuurlijk wel een leuk artikel had opgeleverd, dat snap ik ook wel!) Maar zeg nu zelf.. veel mooier dan deze kan het toch niet worden ;).Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Petite Amélie.

2.025 weergaven

Comments


bottom of page