top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

Een uitgebreide update!

Het is alweer enige tijd geleden dat ik mijn laatste blogpost heb geschreven. Januari en februari zijn inmiddels weer voorbij en de lente staat zowat voor de deur. Nadat ik eind 2018 even bewust een digi-detox heb gehouden, ben ik zoetjes aan weer wat actiever op Instagram en op mijn website. Ook heb ik al wat leuke nieuwe samenwerkingen mogen doen, heb ik nieuwe patronen uitgewerkt en ben ik gestart met het fotoalbum van Lòrens eerste jaar. Hardop heb ik mezelf ook afgevraagd of ik wel wil door gaan met Ellmini. Dit alles heb ik samengevat in deze blog. Veel leesplezier!Waarom ik wél door ga met het onderhouden van mijn Instagram, Website & Blog.

Tijdens een spreek-oefening in de klas moesten mijn leerlingen de vraag beantwoorden: "Wat doe jij over tien jaar?" Nadat zij allemaal geantwoord hadden, vroeg een leerling aan mij: " En jij juf? Wat zou jij het liefst over tien jaar willen doen?" Zonder na te denken begon ik te vertellen: "Dan heb ik een mooie ruimte die ik huur, waar een grote tafel staat waar ik creatieve workshops kan geven aan volwassenen en kinderen. Ook verkoop ik dan mijn eigen baby-kledinglijn en ben ik bezig met fotografie."

Pas in de auto was ik goed na aan het denken. Is dat echt wat ik zou willen? Ik weet het eigenlijk niet. Ik haal ontzettend veel plezier uit mijn werk als docent, maar ook heb ik sinds jongs af aan al de ambitie om iets creatiefs te doen. Allerei dingen die ik in de loop van tijd ben gestart, ben ik ook weer net zo vlot gestopt. Best zonde eigenlijk, zaten leuke dingen tussen. Tijdens mijn verblijf in Aruba heb ik bijvoorbeeld naast het lesgeven, t-shirtjes ontworpen & gedrukt en armbandjes gemaakt en verkocht. Dit liep eigenlijk best goed. Daar voorgenomen om dit in Nederland verder op te pakken. Heb ik dit gedaan? Nee. Vervolgens heb ik me een tijdje gestort op het maken van leuke sieraden (voornamelijk oorbellen en armbanden). Deze heb ik toen via een website verkocht en er waren boetiekjes in Nijmegen die ze gingen verkopen. Net toen het druk werd, ben ik weer gestopt, omdat het niet te combineren was met mijn werk op de basisschool destijds. En zo is het telkens wat. Ideeën genoeg, maar echt doorpakken heb ik nooit gedaan. Waarschijnlijk omdat ik bang ben om mijn zekerheden (lees: baan) op te geven.

Met Ellmini gaat het nu eigenlijk ook best wel heel goed momenteel: mijn statistieken geven aan dat er veel bezoekers komen op mijn website, via mail en DM heb ik veel interactie met mensen die iets van mijn website aan het maken zijn en daarnaast krijg ik veel reacties via Instagram en wordt er ook erg enthousiast gereageerd op de kleertjes en spulletjes die ik zelf heb gemaakt voor Lòren. Beetje jammer om dan nu (weer) te stoppen toch? Niet dat ik verwacht dat er iemand op mijn deur klopt met een fantastisch aanbod, maar toch. Wie weet wat het in de toekomst kan brengen.

Dus... we blijven gewoon nog even doorgaan!


Nieuwe tutorials en patronen


Ik moet eerlijk bekennen dat het naast 3 dagen werken soms lastig is om de tijd te vinden om mijn website bij te werken. Ik vind het een leuke taak, maar 's avonds is de batterij wel regelmatig leeg. Het duurt dus wat langer als dat je gewend bent, maar uiteindelijk komt alles er op. Een paar projecten waar ik de afgelopen tijd aan gewerkt heb zijn een regenjasje, babybloomers en bloesjes met een Peter Paan kraagje. Deze heb ik gemaakt met de stoffen van o.a. Yesfabrics.
Het regenjasje is het gratis patroon 'Bella' wat je vindt bij mijn tutorials. Onder aan die tutorial heb ik toegevoegd hoe ik de sluiting met ruffels heb gemaakt. Het jasje is gemaakt van Magic-Softshell. Wanneer er druppels op het jasje vallen, komen er paardenbloemen tevoorschijn. De stof is ook verkrijgbaar met een wolkjesprint, erg schattig! Het fijne van de softshell is dat het erg soepel naait en makkelijk is af te werken De Magic softshell vind je hier en heb bloemetjeskatoen voor de voering vind je hier.

De leuke regenlaarsjes op de foto komen van Dutch Lifestyle en passen perfect bij het jasje. Ze zijn van het merk Kiddooz en verkrijgbaar vanaf maat 21. Er zijn ook leuke laarsjes met streepjes en panterprint te koop; staat ook heel erg leuk!


De tutorial van het aankleedkussen staat inmiddels online, de tutorial van de bloomer en het bloesje met het kraagje volgen zo snel mogelijk. Over tutorials gesproken; ik heb een nieuw walhalla ontdekt! Op de website van www.ohmotherminediy.com vind je mega veel gratis patronen inclusief instructievideo's. Komende tijd zal ik veel van die patronen uitproberen, mochten ze goed te doen zijn zal ik alle linkjes en eventuele Nederlandse toelichting ook online zetten.Het fotoalbum van Lòren

Je kent het vast wel. Je telefoon staat vol met foto's van je kind, maar het uitwerken van een (digitaal) album is iets wat er bij inschiet. Hier wel in ieder geval. Ik heb daarom bewust gekozen voor een ouderwets 'plak-album' wat ik makkelijk kan bijhouden.

Via mijn telefoon bewerk en sorteer ik foto's, die ik vervolgens makkelijk kan uploaden op de website van Hema. Hier kies ik voor mobile print en laat ik de foto's afdrukken in een formaat van 10x10 cm. Je kunt een setje bestellen vanaf 50 foto's en aanvullen met 10, tot maximaal 80. Een setje van 80 foto's kost inclusief verwerkingskosten 15€ wanneer je het ophaalt in de winkel. Ik heb dit roze album gekocht (ook in lichtblauw verkrijgbaar) en samen met Mommies & Miracles heb ik een sticker ontworpen van 25 x 25 cm voor op de voorkant. Deze is gemaakt van een soort goudfolie welke je zelf eenvoudig op de voorkant kan plakken.

Mijn foto's heb ik in setjes van vier opgeplakt en de datum heb ik erbij geschreven met een zwarte fineliner. De foto's spreken voor zich, ik ben zelf niet zo van het schrijven van verhaaltjes bij elke foto. Maar als je dat wel leuk vindt kun je dat natuurlijk ook doen.

Voordeel van deze manier van werken vind ik, dat het erg snel gaat: het bestellen van de foto's doe je in een paar minuten en het inplakken heb je in een ochtend gedaan. Daarnaast kan ik het makkelijk bijwerken; wanneer ik nu weer wat mooie foto's heb druk ik ze direct af en vul ik mijn album aan.
Nieuw Zweeds tassen merk: Gaston Luga

Dat we in Februari zo'n prachtig weer hebben gehad is natuurlijk niemand ontgaan, heerlijk! Met dat mooie weer gaan wij graag op pad. Dit deden we ook al voordat we een dochter hadden, maar nu met lieve Lòren is het dubbel genieten. En ook dubbel zoveel spullen.

Helemaal blij was ik dan ook dat ik een mooie tas mocht testen van het Zweedse merk Gaston Luga. Gaston Luga is enorm populair in Scandinavië en wil nu de rest van Europa overtuigen van hun kwaliteit en mooi design. Ik heb gekozen voor de Clåssy Black & Pink (goh verrassend he.. Pink!). Een medium size tas in zwart en lichtroze met gouden details. De tas is gemaakt van vegan kunstleer, stevig canvas en metalen accenten. Ik vind met name het design erg aantrekkelijk; minimalistisch, zoals we dat gewend zijn van onze noorderburen. Door het minimalistische design is het roze niet kinderlijk of hysterisch maar vind ik het juist erg smaakvol. De kleuren passen mooi bij mijn garderobe die voornamelijk pasteltinten en zwart/wit bevat. De tas zelf heeft handige opbergvakjes en sluit fijn middels een koord en een druksluiting. De schouderbanden zijn smal, wat ik zelf erg prettig vind; het oogt dan niet zo lomp en draagt fijn.

Ook zit er een vak in waar een 13 inch laptop in past. Pefect voor mijn MacBook dus (die ik overigens niet meeneem tijdens een boswandeling haha!)


Al met al: een dikke aanrader! Andere modellen die ik erg leuk vind zijn de Pråper White & de Classic Grey & Brown. Dit zijn iets grotere modellen, handig als bijvoorbeeld luiertas of tijdens een stedentrip.


Mocht je nu op zoek zijn naar een mooie nieuwe tas en ben je enthousiast geworden van deze informatie? Op de website www.gastonluga.com krijg je 15% korting op je aankoop wanneer je de code 'Ellmini' gebruikt. Mooi meegenomen toch?


Een publicatie

Dit klinkt spannender dan dat het is (ik moet jullie toch naar mijn blog lokken :P) maar ik vond het erg leuk toen ik er achter kwam dat in de Viva Mama mijn website vermeld stond. Een nicht van Sjoerd attendeerde mij erop. Hieronder een foto van het <mini> stukje!
Tot slot

Voor degene die gaan: een hele fijne carnaval! Hier wordt t wel gevierd, maar minder dan voorgaande jaren (tja.. toch een baby hè!).

Bedankt nogmaals voor alle leuke berichtjes en reacties. Blijf vooral sturen wat je hebt gemaakt met behulp van een tutorial, dat vind ik het allerleukste om te zien!

Tot snel weer!


Liefs, Ellen (& Lòren)1.307 weergaven

Comments


bottom of page