top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

Giftwrapping" We doen geen suprise, maar je moet het cadeau leuk verpakken!"

Herkenbaar? Voor de één een eitje, voor de ander wat meer werk (en frustratie :P).

In deze blog vertel ik je hoe je simpel, snel en mooi je cadeautjes kunt inpakken!
Tip 1: Papier en cadeauzakjes

Voor kleine of platte cadeautjes gebruik ik vaak een cadeauzakje. Een cadeauzakje op zich is niets nieuws, maar met een paar handige trics heb je in no-time een cadeauzakje wat al een cadeautje op zich is! Tevens kun je, als je cadeauzakjes over hebt en je nog iets moet inpakken, een cadeauzakje ook weer makkelijk openscheuren zodat het een gewoon cadeaupapier is. Het cadeautje op de foto linksboven is bijvoorbeeld ingepakt met een cadeauzakje :).

Met mooi inpakpapier kun je ook meer dan alleen maar 'inpakken'; je kunt er strikken van maken ("trapjes" vouwen, zoals vroeger in de kleuterklas) krullen van ritsen of je combineert verschillende papieren met elkaar.

Omdat de cadeautjes rond de feestdagen vaak even in de huiskamer moeten wachten, verpak ik het altijd zo dat het een serie lijkt; staat wel zo gezellig onder de kerstboom.

Dit jaar heb ik voor de sint alles roze/wit/zwart verpakt en voor mijn kerstcadeaus heb ik wat meer goud toegevoegd.

Wat ik trouwens vaak echt irritant vindt, is het inpakken van ronde cadeaus. Dat lukt nooit netjes. Tegenwoordig zoek ik dus ergens een doosje waar het cadeautje in past en verpak ik het op die manier. Scheelt weer een hoop ergernis! Dit kan een leeg doosje van bijvoorbeeld crackers of een schoenendoos zijn.Tip 2: Sluitstickers en koord

Een cadeau(zakje) kun je extra chique doen lijken met een mooie sluitsticker. Wanneer je er daarna nog een koordje omheen wikkelt en een leuk kaartje aan hangt, ziet het er meteen feestelijk uit. Op de foto's zie je wat voorbeelden. Aan het einde van het koord heb ik nog twee kralen gehangen. Tijdens de feestdagen zijn mini-kerstballetjes ook ontzettend leuk natuurlijk. Met een klein knijpertje kun je makkelijk kaartjes vastmaken, deze gebruik ik eigenlijk ook altijd wel.
Tip 3: Laat het seizoen terugkomen

Ik heb thuis altijd een bos rozen staan (dikke aanrader trouwens; Bella roosjes van de jumbo, blijven 2 weken mooi!), maar ook op een cadeautje doet een bloem het goed. Op de foto zie je dat ik roosjes heb gestoken achter het koord op de pakjes. Super simpel en meteen speciaal. Tijdens de feestdagen kan je dit natuurlijk ook doen met een takje hulst, dennen of een kerstster. In de herfst gebruik ik zelf vaak ook van dat sprieterige gras wat in de berm groeit (geen idee hoe dat heet?) en in de zomer stukjes eucalyptus-blad. Wanneer je dit aan de verpakking toevoegt heeft het meteen iets extra's. Op de volgende foto's zie je hoe ik dit een tijd terug bij een kraamcadeau heb gedaan. Het papier heb ik in het midden dubbel gevouwen zodat er een soort gleuf in ontstaat waar het kaartje en de sprietjes in gestoken kunnen worden.


Tip 4: Lint & Washi-tape

Toen washi-tape net nieuw in Nederland was, wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik er mee aan moest. Inmiddels heb ik een schoenendoos vol met verschillende rolletjes en gebruik ik het voor heel veel doeleinde, onder andere posters ophangen (trekt de verf niet van de muur), enveloppen sluiten (ziet er meteen gezellig uit) en natuurlijk ook voor inpakken. Washitape is een papieren tape die je makkelijk kunt afscheuren en bevestigen. Je vindt het in de meest leuke printjes. Mijn favorieten zijn die met goudfolie of een minimalistische print. Je kunt het rondom het cadeau plakken of alleen over een hoekje. Op de foto die volgt zie je hoe ik een envelop met goudfolie-washi-tape heb versierd.

Verder zie je heel veel lint! Lint is leuk! Als je kiest voor een eenvoudig cadeaupapier is het mooi om er een contrasterend lint omheen te wikkelen. Ik plak het vaak aan de achterkant vast om het vervolgens aan de voorkant netjes te knopen.


Tip 5: Plak er iets op!

Op verschillende pakjes heb ik nog iets extra's opgeplakt. Bijvoorbeeld chocolade munten op mijn sint-cadeautjes. Maar ook snoephartjes, lollies, een maskertje of een feest-toeter doen het altijd goed!
Nou, ik hoop dat de foto's voor zich spreken en dat je zin hebt gekregen om zelf aan de slag te gaan! Alle leuke spulletjes heb ik via www.bybird.nl ; echt een te gekke webshop waar je héél hebberig van kunt worden! Fijne prijsjes, fijne kwaliteit en snelle levering! Tevens krijg je bij al je bestellingen een klein cadeautje, altijd leuk toch? Neem zeker even een kijkje als je op zoek bent naar mooi verpakkingsmateriaal!


Alvast fijne feestdagen gewenst en ik zie jullie mooie pakjes graag tegemoet!


Liefs, Ellen!
762 weergaven

コメント


bottom of page