top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

Hydrofiel: een luchtige, veelzijdige stof

In deze blog laat ik je zien en vertel ik je wat voor leuke spullen en kleding je kunt maken met hydrofiel stof, ook bekend als mousseline. Ik ben aan de slag gegaan met een badcape, swaddles, washandjes en kleding. Daarnaast heb ik de leukste stofjes en printjes voor je op een rij gezet. Na het lezen van deze blog heb je hopelijk veel zin gekregen om zelf aan de slag te gaan! Onder aan dit bericht vind je tevens een kortingscode om de mooiste hydrofiele stoffen te bestellen op www.unistoffen.nl



Wat is hydrofiel?

Hydrofiel is een stof die bestaat uit 100% hydrofiel katoen, het is licht en dun en bevat geen stretch. De stof is sterk absorberend en droogt dus erg snel. Het is een stof die je niet hoeft te strijken en een lichte structuur toont. Misschien ken je de term 'hydrofiele luiers' nog wel; vroeger werd dit materiaal gebruikt voor wasbare luiers. Tegenwoordig zijn wegwerpluiers meer populair, maar hydrofiel blijft een onmisbare stof in de uitzet voor je kindje. Waar dikke handdoeken veel plek in beslag nemen, kun je hydrofiel makkelijk opbergen. Je kunt het wassen op 60 graden en ook de droogtrommel overleven ze. Hydrofiele doeken hoef je niet te strijken, sterker nog, wanneer je dit wel doet verliezen ze hun absorberende vermogen.

Vroeger was er voornamelijk veel witte hydrofiel verkrijgbaar, maar inmiddels is het verkrijgbaar in de meest leuke kleuren en printjes.

Veel trendsettende kledingmerken gebruiken de afgelopen jaren ook hydrofiel stof in hun collectie. Logisch! Naast het typische uiterlijk van de stof, draagt het ook nog eens ontzettend luchtig en drogen leuke zomerjurkjes en shirtjes extra snel. Wel zo handig als je een kleintje hebt wat op het strand of bij het zwembad aan het spelen is. Al met al, rede om een blog te vullen met inspiratie en tips!


Een badcape, swaddle en washand.


Als eerste ben ik aan de slag gegaan met het maken van een badcape, swaddle (oftewel doek) en washand voor Lòren. Ik heb een keer niet voor roze gekozen (shocking) maar voor mooi okergeel met zwarte dots.

In mijn tutorials kun je lezen en zien hoe je zelf deze items kunt maken. Het zijn absoluut items die geschikt zijn voor beginners. En wat dacht je er van om deze leuke set als kraamcadeau te geven? Je kunt er nooit genoeg van hebben en een cadeau wat persoonlijk gemaakt is, is altijd extra leuk toch?

Uit ongeveer 1,50 meter stof kun je een badcape, 1 doek en 2 washandjes halen.

Om de badcape net dat beetje extra te geven kun je er een paspelband tussen zetten (een soort lint wat aan 1 kant een sierrand heeft en de andere kant naai je tussen de stof). Eventueel is het ook een optie om één kant wellness badstof te gebruiken en aan de andere kant hydrofiel stof. Met de hydrofiele kant droog je je baby af en vervolgens wikkel je hem/haar lekker in de zachte badstof. Lòren vindt dat in ieder geval heerlijk!


Hydrofiele kleding

Van links naar rechts zie je een bloomer in oud roze, een blouse in ecru met bloemenprint en een blouse met korte mouwen in een roest oranje kleur met stippen. Voor de bloomer heb ik gebruik gemaakt van de gratis tutorial van see Kate sew. De blouse met kraag is een gratis patroon van oh mother mine en het laatste topje is een mix van 3 verschillende patroontjes.

In principe kun je elk patroon wat geen stretch nodig heeft maken met hydrofielstof. Gratis patroontjes die op het internet circuleren en hier ook zeer geschikt voor zijn, zijn bijvoorbeeld de Bobbie-shorts en het Grace-jurkje.


Overige ideeën

Wat dacht je van een fijne luchtige deken voor in de zomer? Of een slaapzakje? Ook een omtrek voor een aankleedkussenhoes is een optie. Als je een groot formaat doek maakt, heb je een fijne, lichte en ruimte besparende handdoek voor op het strand. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Naast de stoffen die ik heb gebruikt voor deze blog, heb ik nog een paar andere favorieten van de website www.unistoffen.nl

Zoals je ziet zijn de kleuren erg mooi en de printjes veelal geschikt voor jongens én meisjes.

Leuk voor jou: als je nu besteld en je gebruikt de code ELL.MINI-10 krijg je nog eens 10% korting op je bestelling! Mooi meegenomen toch?


Veel succes! Laat je het me weten als je aan de slag gaat?


Liefs, Ellen


Deze blog is mede mogelijk gemaakt door www.unistoffen.nl


4.301 weergaven
bottom of page