top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

In de wolken festivalDit jaar werd voor het eerst in de RAI-Amsterdam het zwanger- en babyfestival ' In de wolken' georganiseerd, ondersteund door Sanoma. Namens Ukje was ik uitgenodigd om dit event te bezoeken. Ik was erg benieuwd naar de opzet en standhouders die ik zou tegenkomen.

Samen met een andere newmama dus op vrijdagmiddag in de trein gestapt richting Amsterdam (Dat was al een ding op zich.. even uit de babybubbel weer de echte wereld in ;) )

Lopend zijn we vanaf station Zuid na het scoren van een dubbele-espresso richting de RAI gewandeld.

Ben je benieuwd hoe het was? Lees dan snel verder!


Aankleding

Het viel me al meteen op dat de entree en hal mooi waren aangekleed: de festival-look wisten ze goed neer te zetten. Veel foodtrucks met gezellige zitjes, mooie trendy verschoningsruimtes en een ware 'Medela-lounge', borstvoeding heeft er nog nooit zo stylish uitgezien! Ook de werkkleding van de hostes vond ik echt top: mooie fleurige kimono's, weer eens wat anders dan een stijf bloesje.Eten


Zoals ik al eerder schreef stonden er veel en diverse foodtrucks. Koffie, sapjes, wraps, burgers.. veel keus! Wij hadden gekozen voor een lekkere pokébowl, dat is natuurlijk altijd goed! De prijs vond ik redelijk; voor 8€ had je goed gegeten. De prijs van een drankje vond ik vrij hoog: €3 voor een flesje water vind ik behoorlijk veel.

Standhouders

Eerlijk gezegd had ik hier iets meer van verwacht. Op baby-gebied zijn er enorm veel leuke trends en stiekem ben ik best koopgevoelig. Zeker nu ik actief ben op Instagram ontdek ik steeds meer gave shops, hippe en unieke babyspullen en trendy en nuttige gadgets. Toch waren er maar een paar stands die er wat mij betreft uitsprongen.


Gadgets


Qua gadgets vond ik deze twee interessant. Als eerste de swimtrainer (www.swimtrainer.com): Zelf heb ik jarenlang op (wedstrijd)zwemmen gezeten en ik kan dan ook niet wachten om samen met Lòren te gaan zwemmen. In plaats van een bandje wat alleen het hoofd ondersteund, is deze swimtrainer al meer gericht op het toekomstige zwemmen; de positie van het kindje is meer natuurlijk en door het slimme ontwerp kan de band echt een aantal jaar mee. Wat voor mij een rede was om het nog even te overwegen is de kleur; gezien ik zoveel leuke zwembandjes in gave printjes al heb gezien, vind ik deze qua look matig. Dit besprak ik met de standhouder, die aangaf dat het natuurlijk in eerste instantie om veiligheid gaat, en rood valt op. Daar is wat voor te zeggen natuurlijk, maar een knallende leopard-print of mooi roze ontgaat een oplettend oog ook niet natuurlijk ;).

Daarnaast de rockit (www.rockitrocker.nl): een kleine elektronische oplaadbare 'raket' die je eenvoudig aan de wandelwagen kan bevestigen. Deze blijft dan langzaam doorhobbelen, alsof je nog aan het wandelen bent. Ideaal voor kindjes die direct wakker worden na een wandeling. Met deze raket kun je het wakker worden nog een half uurtje uitstellen, niet verkeerd als je een onrustig kindje of een moeilijke slaper hebt! Het is dat Lòren een slaapkoppie is momenteel, anders had ik deze zeker aangeschaft! Wie weet dus nog nodig in de toekomst.


Food & Drinks


Twee standjes vond ik een erg mooi (en lekker!) product aanbieden.

Bij SoofDrinks (www.soofdrinks.com) heb ik dan ook direct een fles meegenomen: een variatie op ranja maar dan 100% natuurlijk en werkelijkwaar in een prachtige fles gegoten die niet misstaat op ons keukeneiland. Alle smaakjes waren te proeven, ik ben gegaan voor de variant met limoen en munt. Met een paar druppels verander je een glas water in een echt lekker dorstlessend drankje wat weinig calorieën bevat. Fijn tussen de koffie en de thee door!

De bonbons van Chocobombes (www.chocobombes.nl) hebben we ook geproefd. Heel erg lekker en verrassend. Bonbons gevuld met o.s. avocado, kikkererwten, vijg en limoen. Door de pure chocolade cover werden de smaken wat zoeter en neutraler en waren ze absoluut net zo lekker als gewone bonbons. De prijs vond ik wat aan de hoge kant (ongeveer €2 per bonbon) maar als je op zoek bent naar een variant op een gewone bonbon en je wil jezelf eens lekker verwennen, zeker het geld waard!


Babyspullen

Een tijdje terug ben ik benaderd door Herobility (www.herobility.com/en/) hun producten te testen. Een Deens eco-friendly merk wat babybottels en accessoires verkoopt. De zending is nog niet binnen, maar op de beurs had ik al de kans om de spullen te bekijken. Echt heel mooi! De flessen hebben een hele mooie kwaliteit en het design is zoals je het kan verwachten van Deens-design; strak, eenvoudig en stijlvol. Hopelijk komt mijn zending dus snel aan, dan vertel ik er ook meer over.

Ukje (www.ukje.nl) heeft me uitgenodigd, dus natuurlijk vertel ik ook wat over deze shop. Ik ben fan van de voetenzak en maxicosi hoes die ik heb mogen ontvangen: hele mooie prijs-kwaliteit, leuk design en bovenal een erg klantvriendelijk bedrijf met lieve medewerksters. Lòren ligt momenteel heerlijk warm in de maxicosi en het zijn ontzettend zachte, warme en hippe voetenzakken. Leuk om nu alle printjes en stoffen in het echt te kunnen zien, echt een aanrader!

De stand van &ME (www.andme.nl) vond ik heel gaaf. Mooie meubels, speelgoed en aankleding voor de kinderkamer. Minimalistische vormgeving die kinderen toch aanzet tot spelen en creativiteit. Met de code intotheclouds krijg je momenteel 20% korting in de webshop!

Tot slot, niet op de foto, was ik enthousiast over de draagdoeken van We are wovens (www.werarewovens.com). Super mooie stoffen en kwaliteit! Echter heb ik me nog niet genoeg verdiept in geweven draagdoeken om op de beurs direct mijn keus te kunnen maken, maar deze staan zeker op de lijst!


Als je in verwachting bent en nog veel baby-uitzet moet aanschaffen kon je je hart ophalen. Er waren veel wandelwagens die je kon uitproberen, autostoelen, babykamers- en benodigdheden uitgebreid uitgestald. Deze stand hebben wij overgeslagen omdat we dit niet meer nodig hadden.

Workshops

Het festival bood een uitgebreid programma met workshops: wij hadden ons niet ingeschreven en op het festival zelf hebben we hier niet meer naar gekeken.

Op internet heb ik wel de lijst bekeken; de meeste workshops waren gericht op nieuwe ouders en zwangerschap, dus niet direct iets wat ons aansprak.

De workshop waar we ons in eerste instantie wel voor wilden inschrijven was die van babymassage, maar gezien we in de avond gingen en onze baby's bij de Papa's thuisbleven, hebben we dit niet gedaan.


Conclusie

We hebben een leuke, gezellige avond gehad en de sfeer was goed. We zijn beide met maar een paar kleine aankopen naar huis gegaan, iets wat voor shop-a-holics best opvallend is. Wellicht als we in verwachting waren en nog veel nodig hadden dat het meer was geweest, maar voor mama's die al best veel hebben was het aanbod niet mega aantrekkelijk.

Voor een komende editie zou ik dan ook willen aanraden aan de organisatie om zich vooraf iets meer te verdiepen in de trends die er momenteel zijn en daar het aanbod op afstemmen. Nu vond ik het vooral een bezoek waard voor vrouwen die van hun eerste kindje in verwachting zijn en zich nog moeten oriënteren.


Kortom; een gezellige avond, leuke aankleding, lekker eten en met een paar aanpassingen is dit festival ook voor nieuwe mama's een leuke aanwinst, nu is het in mijn ogen vooral geschikt voor zwangere vrouwen die zich nog moeten oriënteren op babygebied.


Ukje: bedankt voor de uitnodiging!

Esmee: bedankt voor je fijne gezelschap!Liefs, Ellen!nb: dit artikel is niet gesponsord of in opdracht geschreven.
382 weergaven

Comments


bottom of page