top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

It's time to sparkle!


De afgelopen tijd heb ik hard gewerkt aan drie tutorials die helemaal passen bij de tijd van het jaar: Een 'Mini' kerstcollectie! Voor ieder wat wils: een chique jurkje met ruffles, een feestelijk en hip glitter-tule rokje of een comfi sweater.


De suspender-dress maak je in ongeveer 2 uurtjes: er is geen patroon van, dit teken je zelf!

Dit houdt dus in dat je hem in iedere gewenste maat kunt maken. Laat dit je niet afschrikken, het is vrij eenvoudig. De jurk is super mooi te stijlen met een rompertje met kraagje van Babidu en de kousjes van Condor. Op de foto's zie je hoe ik dit heb gedaan.


De tule rok maak je echt in een handomdraai. Zelf heb ik er twee in een half uurtje gemaakt.

Ook hier combineer ik het met een rompertje van Babidu met een geborduurd kraagje in dezelfde kleur rood en mooie oud roze sokjes van Condor. Een haarbandje, en klaar is je mini-diva voor de kerst!


Tot slot de fijne sweater. Dit patroontje is ook geschikt voor jongens wanneer je de tule weglaat. Het is een gratis patroon van maat 56 t/m 74. Deze combineer ik met een velvet legging (patroon gratis babybroekje) of een zwarte legging. Super comfi maar zeker niet minder kerst-achtig.


Zelf maken?


Vaak krijg ik de opmerking "oh ik wil echt op naailes, dan kan ik het ook!", maar lieve dames, dat is echt niet nodig. Wanneer je een basic machine hebt, een portie geduld en een paar keer hebt geoefend op een proeflapje, kun je al deze tutorials uitvoeren, echt waar.


Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik! Insta-Feed-technisch heb ik overigens wel een probleem want hoé krijg ik dat rood weggewerkt tussen al dat roze haha!

Overigens heb ik bewust niet voor roze gekozen omdat ik Bordeaux echt een prachtige kerstkleur vind.. en het kastje van Lòren bevat al zoveel roze :)


De stof uit deze tutorials heb ik via www.yesfabrics.nl. De kousjes en rompertjes zijn van Babidu & Condor.


Heel veel naaiplezier, en laat me weten wat je er van vindt of als je zelf aan de slag gaat!


Liefs, en alvast hele fijne feestdagen!


1.008 weergaven

Comments


bottom of page