top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

Maak je eigen armcandy! (& meer!)
In samenwerking met het hippe Frissieraden ben ik de afgelopen tijd druk bezig geweest de leukste DIY-armbandjes, kettingen en oorbellen samen te stellen. Zelf sieraden maken is leuk, makkelijk en vooral ontspannen. De technieken die je kunt gebruiken zijn eenvoudig aan te leren en de mogelijkheden zijn eindeloos. In deze blog geef ik je wat leuke voorbeelden en hopelijk een dosis zin en inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Kleurenpalet

Voor je gaat beginnen met het maken van sieraden is het goed om na te denken over een geschikt kleurenpalet. Doe je dit niet vrees ik dat je de weg kwijt raakt in de online snoep.. ehm webwinkel ;) . Zelf heb ik gekozen voor verschillende tinten roze (verrassend) met goud, zwart en wat beige. De stijl waar ik van houd is een mix van natuurlijke materialen met wat shiny details. Persoonlijk vind ik het het leukst om armbandjes en oorbellen te maken; hier heb je er nooit genoeg van en ze zijn makkelijk te mixen & matchen met elke outfit.


Technieken

Er zijn, naast simpelweg rijgen, twee technieken die ik heb gebruikt voor mijn sieraden. De eerste is het werken met een kettelstift, de tweede is het werken met ijzerdraad en knijpkralen.

Een kettelstift kun je gebruiken om tussen een stuk metalen ketting kraaltjes te bevestigen. De kettelstift heeft aan één zijde een oogje, de andere zijde is recht. Je rijgt hier de kralen aan die je in gedachten hebt en buigt met een tang vervolgens het eindstukje om tot een klein oogje. Met twee ringetjes kun je nu het tussenstuk vastmaken aan een ketting.

Het werken met ijzerdraad zorgt voor een stevigere ketting waar je een sluiting aan kunt maken. Je kunt middels een knijpkraal een lusje aan het uiteinde van de draad maken zodat je hier het slotje kunt bevestigen. Een makkelijke techniek die je zo onder de knie hebt.


De armbandjes met het klavertje in het midden zijn gemaakt met een kettelstift

Materialen: Natuursteen, edelsteen of Swarovski?

Ik houd echt van alle drie en heb dit dan ook gecombineerd in alle gemaakte sieraden.

Zelf vind ik deze marmeren tube en deze vintage-rose half-edelsteen kralen erg mooi. Ik heb ze gecombineerd met o.a. deze gouden rocailles, deze pink-champagne miyuki's en deze swarovski kralen. Er zijn ontelbaar veel kleuren en kleurstellingen mogelijk, dus neem ook zeker zelf even een kijkje!


Elastisch lint

Naast kraaltjes heb ik ook gewerkt met doorgestikt elastisch lint: dit knoop je eenvoudig dicht en kun je met een leuke hanger in no-time omtoveren tot een leuk armbandje. Op de foto zie je voorbeelden met een swarovski-slider en met een plated initial bedel (stainless steel, verkleurt dus niet!)

Het 'Mom' bedeltje vind ik zelf helemaal leuk! Leuk om zelf te dragen, maar ook leuk om een armband mee te maken en deze cadeau te doen aan een leuke mama!


Rocailles & Miyuki

In de webshop vind je ook een ruim assortiment rocailles en miyuki kraaltjes; deze zijn perfect om chokers of kleine armbandjes te rijgen. Rocailles zijn kleine ronde kraaltjes en lijken op Miyuki. Miyuki is echter een 'merknaam' en deze staat bekend om zijn perfectheid; deze kraaltjes hebben allemaal dezelfde vorm en zijn dan ook tevens geschikt voor het weven van armbandjes. Ik heb rocailles en miyuki's gebruikt voor een choker en mijn armbandjes; doordat het zo'n kleine kraaltjes zijn kun je de armbandjes die je maakt makkelijk combineren met je horloge en dat vind ik zelf altijd leuk staan.

Armbandje voor je mini-me

Voor Lòren heb ik één schitterend zilveren armbandje wat ze regelmatig draagt. Maar hoe leuk is het om zelf ook een comfortabel armbandje voor je mini te maken? Het elastisch lint waar ik hierboven over schreef is hier helemaal geschikt voor. Het is zacht, zit enorm veel rek in en je kunt het makkelijk knopen. Ik heb voor Lòren een mini-versie gemaakt met een swarovski-slider. té schattig! Deze heeft ze niet de hele dag om, maar staat wel erg leuk als we een keer een middagje weg gaan!

Oorbellen

De webshop heeft een enorme keuze aan bedels, ringen en oorstekers. Het leukst vond ik het om oorringen te maken: eenvoudig kraaltjes en bedels rijgen in mooie kleurtjes en met mooie materialen. Voor de zomer heb ik alvast een set met schelpjes gemaakt, en een panter-bedel kan natuurlijk dit seizoen niet ontbreken! Hier heb ik zwarte swarovski steentjes naast gehangen om ze nét iets meer bijzonder te maken.
Kettingen


Ik heb ook drie kettingen gemaakt: eentje met een natuursteenhanger, eentje met rocailles en eentje met een mix van allerlei materialen. Hier kom ik later nog even op terug, het is me door het donkere weer nog niet gelukt om deze mooi op de foto te zetten!


Tot slot

Zelf sieraden maken is leuk, makkelijk en je hebt snel resultaat! Echt een aanrader om op een regenachtige middag eens lekker voor te gaan zitten. Ik hoop dat ik je met deze voorbeelden wat leuke ideeën heb kunnen geven. Mocht je ergens vragen over hebben kun je een berichtje sturen, maar ook het team van Fris staat altijd klaar om te helpen.

Voor deze maand november extra leuk: komende dagen heeft de webshop 'Black Friday' korting met 20%, dus sla snel je slag!


1.459 weergaven

Comments


bottom of page