top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

Mooie lakentjes


Toen ik voor de eerste keer ging kijken naar mooie babyspullen viel mij iets op: alle leuke dekentjes die er te koop zijn hebben vaak een prachtige achterkant, maar daar zie je niets meer van zodra het bedje is opgedekt, gezien er volgens de voorschriften nog een lakentje onder moet. En echte mooie lakentjes met een leuk printje kon ik niet veel vinden..

Ik vertelde dit tegen mijn moeder toen we op het stoffenspektakel waren. "Maar Ellen, dan naai je toch zelf een leuke strook aan een laken?" reageerde ze.

En zo is dit idee ontstaan.

Ik heb bij de Action een Lits-Jumeaux laken 100% katoen gekocht voor zo'n 7€.. op het stoffenspektakel een stuk poplin-katoen van Qjutiekids voor zo'n €8 en inmiddels heb ik hier 4 mooie lakentjes van gemaakt: 2 voor in de wieg of wandelwagen en 2 voor het ledikantje.

Moeilijk is het niet, dat laat ik je in deze tutorial zien. Wel goed afmeten en tussentijds strijken, dan krijg je het strakste resultaat!

Een leuke toevoeging kan zijn paspelband: hier had ik zelf ook nog niet eerder mee gewerkt maar het is erg eenvoudig: een soort platte sierband die je tussen twee stoffen inlegt zodat je er een extra randje aan kan maken.

Ik hoop dat de uitleg je kan helpen bij het zelf maken van mooie lakentjes,

laat je het weten als je zelf aan de slag bent gegaan? Dat zou ik leuk vinden!


Fijne dag nog!

Liefs, Ell


PS: Op mijn site staat ook een tutorial voor het zelf maken van dekentjes, leuk om te combineren met deze lakentjestutorial!


Lakentje en dekentje gemaakt volgens de werkwijze op www.ellmini.com

736 weergaven

Comments


bottom of page