top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

Nieuw: Twee varianten van een hippe salopette (ook voor baby-boys!)

Bijgewerkt op: 5 jun. 2018


Salopette, tuinbroek, jumpsuit, er worden veel namen gebruikt voor een 'pakje aan een stuk'. Zelf vind ik het woord Salopette het mooist klinken, vandaar mijn keuze.

Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Ik heb zelf inmiddels twee varianten gemaakt: een standaard variant en een variant met dunne bandjes op de rug; net wat specialer dan een gewoon 'tuinpakje'.

Voor het pakje met de dunne bandjes heb ik een eenvoudig patroon aangepast.

Hoewel ik de stof (jacquard geweven stof) minder prettig vond werken dan tricot, vind ik met name het resultaat op de rug erg geslaagd!

Gezien ik deze blog gestart ben om andere op ideeën te brengen heb ik hier uiteraard ook een tutorial over geschreven.

Je kunt zowel de beschrijving van het basispakje vinden op mijn website als de beschrijving van de ruffle-salopette. Het patroon is er in maat 56, 62 en 68 ; volg de stappen en voor je het weet heb je zelf ook een mooie salopette gemaakt!

Deze tutorial is natuurlijk ook geschikt voor stoere baby-boys! Door de stofkeuze kun je het pakje een totaal andere uitstraling geven. En de variant met de lage rug en ruffles kun je natuurlijk zonder ruffels, maar met normale platte bandjes maken. Zelfde idee, maar stoerder!

Via deze link kom je op het basispatroon, en via deze link ga je direct naar het aangepaste patroon met ruffles.

Heel veel succes en naaiplezier gewenst!


Liefs Ell!


ps: Mocht je gebruik hebben gemaakt van mijn website tijdens het naaien, dan vind ik een tag op Instagram leuk! Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie resultaten!
10.084 weergaven

Comments


bottom of page