top of page

 boxpakje

* Roze met triangeltjes is mijn uitwerking, de andere is via Pinterest.

Benodigdheden:

 • Een naaimachine

 • Minimaal 0,5 m Tricot of French Terry (kijk even bij de juiste maat hoeveel je nodig hebt!)Ik heb deze stof gebruikt.

 • Eventueel boordstof in een matchende kleur (zie tweede foto)

 • knopspelden

 • patroonpapier 

 • een tekenpotlood. Nog beter is een krijtpotlood, speciaal voor stof.

 • Tang voor drukkertjes + drukkertjes.  

 • naaigaren in een kleur die past bij je stofje

 • Patroon van het pakje. Bij deze alvast maat 56, maat 62 maat 68. Het is tevens gratis beschikbaar van 50 t/m 86 via deze website.

      

Boxpakje met drukkers

Moeilijkheidsgraad:

Een veel gebruikt gratis patroon op naai-blogs is de jumpsuit/boxpakje van de website www.kiind.nl. Uiteraard heb ik hem ook geprobeerd*! Op deze pagina alle benodigde links en tips! 

PS: ik vond deze best pittig!

Nog een tip vooraf:

 • Was de stof vooraf, deze kan krimpen.

 • vraag of iemand in je omgeving een 'tang' heeft om drukkertjes te zetten. Mocht je het fijn vinden werken kun je er later altijd nog eentje aanschaffen!

 • Heb je geen drukkertjestang? Je kunt het patroon ook zonder 'open' onderkant maken, nadeel is dan dat verschonen wat langer duurt!

Let's get it started!

De algemene beschrijving op de website (*link*) is echt heel erg duidelijk, hier heb ik niets aan toe te voegen, dus de handleiding kun je van daar gerust volgen. 

Wat ik anders heb gedaan:

* Ik ben niet altijd een fan van boordstof in een ander kleurtje, dus heb zelf boordjes geknipt van dezelfde stof. Dit doe je door stroken te knippen: Smalle voor de hals en de boord waar je de drukkertjes in zet (4 cm x 30 cm), en wat bredere voor de uiteinde van de pijpjes( 8 cm x 10 cm).

* Bij het maken van de beenboordjes: Het mooiste effect krijg je als je 80% aanhoudt van de breedte van je pijpje. Een rekenvoorbeeld: als je pijpje 5 cm breed is, dan maak je het boordje 4 cm breed. Je moet dan tijdens het stikken het boordje iets uitrekken maar het zit er vervolgens mooi aan!

* De hals: de hals van dit patroon vond ik vrij hoog. Ik heb de voorkant daarom wat lager uitgeknipt (je ziet dit verschil ook op de Pinterest foto en mijn foto!)

* De mouwtjes: zelf houd ik wel van een sportief/nonchalante look, ook bij kindermode. Ik heb daarom de mouwtjes eerst omgestikt en vervolgens opgerold. Het zijn dus afgewerkte lange mouwtjes die ik zelf wat korter heb gerold. 

Waarom heeft deze tutorial drie sterren?

Op zich is het patroon overtekenen niet moeilijk en de instructies zijn vrij helder. Wel ben ik érg lang bezig geweest met de uitvoering tot ik tevreden was. Wat ging er allemaal mis bij mij:

- De hals vond ik te hoog, dus, pakje losgehaald, hals ingeknipt, opnieuw boordstof aangezet. 

- De boordjes aan het beenstuk vond ik te wijd, dus, boordjes losgehaald, nieuwe gemaakt, smallere aangezet.

- De drukkertjes had ik er verkeérd ingeslagen: er ontstond een soort extra 'rij' langs de pijpjes inplaats van dat dit mooi naar binnen vouwde.

- De drukkertjes had ik er scheef ingeslagen: de stof trok aan alle kanten, het zag er niet glad uit (onder het mom van meten=weten, dan doe je het meteen goed! Ik was gaan werken op 'gevoel', geen slim idee dit keer!)

En waarom vertel ik dit? Omdat het resultaat wel erg leuk is en ik jullie alvast wil voorbereiden op het uitwerken van dit pakje! Het is schattig, super praktisch en door de stofkeuze kun je er allerlei verschillende 'stijlen' mee maken. Misschien als ik mijn geduld weer heb gevonden, ga ik ook een versie maken met ruffeltjes :D (dat heb je vast al door, dat ik daar van houd!)

Maar eerst eens genieten van deze versie!

Heel veel succes als je aan de slag gaat, deel je het resultaat?

Liefs, Ell!

#Ellmini

bottom of page