top of page

Alles over mijn naaimachine 

Zoals de meeste van jullie weten ben ik inmiddels trots lid van het BERNINA bloggers team. In december 2019 ben ik in Breda op het hoofdkantoor geweest en heb ik de verschillende machines gezien en geprobeerd. Ook heb ik het verhaal en de filosofie achter het bedrijf gehoord. Uiteindelijk heb ik samen met de Product Expert gekozen voor de BERNINA B480. Een prachtige digitale machine met vele opties. Omdat veel van jullie de vraag hebben gesteld 'bevalt íe'? noem ik je hier even alle voordelen van dit prachtige apparaat!

Automatische functies 

Het inrijgen, een spoeltje opwinden, draad afknippen, de juiste naald en steek kiezen. Heel veel opties zijn geautomatiseerd wat je enorm veel tijd scheelt tijdens het naaien met BERNINA

IMG_6792.JPG
blog.png

Zelf ben ik vooral fan van het digitale keuzemenu. Hierin staat werkelijk álle informatie die je nodig hebt. De handleiding, de verschillende functies, alle steken, informatie over het kiezen van het juiste voetje en de juiste naald. Op het grote LCD Scherm kun je op zeer eenvoudige wijze alle informatie terugvinden die je nodig hebt om je machine optimaal te gebruiken. Niet in de weer met boekjes en handleidingen dus, gewoon direct op je eigen machine! Daarnaast vind ik de knipfunctie voor je draad en het automatisch opwinden van het Jumbo spoeltje erg fijn! Het speciale BERNINA spoeltje bevat tot 170% meer draad dan een gewoon spoeltje, ideaal dus om ongestoord projecten te kunnen uitvoeren! 

Steken en opties. 

Siersteken, stretchsteken, locksteken.. de machine heeft enorm veel steken en deze worden strak en perfect genaaid; je naaiwerk ziet er professioneel uit! Er is voldoende werkruimte en je kunt steken tot 9mm breed maken! De machine is snel, geruisloos en krachtig; werkelijk ieder type materiaal kun je naaien met deze BERNINA B480. Ik heb zelf al veel gebruik gemaakt van siersteken om blousjes en jurkjes extra mooi af te werken. 

Samenvatting 

Hoewel het in eerste instantie een ingewikkelde machine lijkt, hij is namelijk uiterst geavanceerd, is de BERNINA B480 toch echt heel erg eenvoudig in het bedienen. Hij naait werkelijk super fijn en is geschikt voor iedereen die regelmatig naait en graag kledingstukken perfect wil afwerken. Middels een USB stick kan je extra (sier)steken toevoegen, en voor de liefhebber is er ook een kniehevel beschikbaar waardoor je nog makkelijker je voetje bestuurt tijdens het naaien. De machine is zwaar, degelijk en mooi ontworpen (Zwitsers mechanisme) en staat ook nog eens prachtig op je werktafel. Een Musthave voor de naailiefhebber!

Meer informatie & specificaties van deze BERNINA? Kijk dan even hier

 

blog.png

Alles over mijn Lockmachine 

Naast het naaien met een naaimachine, heb ik afgelopen tijd ook de BERNINA L460 lockmachine ontdekt! Dit had ik eerder moeten ontdekken overigens... de afwerking en het gemak van het werken met een lockmachine is zó eenvoudig en zó snel! Daarnaast ziet de binnenkant van een kledingstuk er 10 keer netter uit en kun je, naast het netter afwerken van kleding, ook prachtige 'rolzoompjes' toevoegen aan kleding waardoor ook de afwerking van o.a. ruffles er meteen mega professioneel uitziet!

De BERNINA L460 gebruik ik nu inmiddels een maand of twee.. en eerlijk? Ik zou niet meer zonder kunnen. Ik keek een beetje op tegen het gebruik en het inrijgen, maar nadat ik het eenmaal had geprobeerd merkte ik dat dit ook echt eenvoudig en gebruiksvriendelijk was. De machine werkt super snel en super netjes en komt ook weer met enorm veel opties, zodat je voor ieder project de juiste steek, afstand en druk van de draad kunt reguleren. De BERNINA L460 is, net zoals de naaimachine, eenvoudig in gebruik maar werkt met absolute precisie. De machine bevat heldere en fijne verlichting, is makkelijk te reguleren en heeft een groot werkoppervlakte. Zowel tere als zwaardere stoffen worden snel verwerkt en het afsnijden van de stof gaat soepel en netjes. Je naaiprojecten krijgen met weinig moeite snel vorm en het bespaart je enorm veel tijd. Is dit dus een aanrader? Absoluut ja! 

Wil je meer details lezen over deze BERNINA lockmachine? Kijk dan even hier!

IMG_7396.JPG
bottom of page