top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

Lentekriebels



Wauw wat hebben we al een paar prachtige dagen gehad met veel zonneschijn. Daar fleur je toch helemaal van op! Ik heb een paar fijne lente-musthaves voor je op een rij gezet waar je in deze gekke tijden instant-vrolijk van wordt. Waar ik je graag wat meer over vertel is het volgende; We hebben een super gaaf balansbord mogen reviewen van Sassefras, de twinning set voor jou en je mini staat online én ik vertel je hoe en waar je zelf gave merklabels kunt ontwerpen en laten printen om je naaiwerk nog persoonlijker te maken. Tot slot ook nog een review van mijn BERNINA naaimachine's.


Sassefras; specialist in meisjesspeelgoed



Sassefras benaderde me of ik het balans bord van 'We Rock' wilde reviewen. Nou, graag! Zoals ik al eens eerder op insta heb verteld vind ik het soms lastig om het juiste speelgoed voor Lòren te vinden, dus ik was erg benieuwd. Het balans bord heeft een vilten onderkant in kleur naar keuze (de mijne in roze!) en, in tegenstelling tot andere balans borden, heeft het We Rock bord getrapte randen, zodat kleine vingertjes niet klem komen te zitten bij heftig wiebelen.


's morgens vroeg meteen even klimmen op het bord

Al tijdens het uitpakken was Lòren enthousiast. Toen het bord goed en wel in de kamer stond, klom ze er meteen bovenop en keek me zo trots als een pauw aan. Dat beloofde veel goeds! Ik besloot een maand lang het bord midden in de kamer te zetten om te kijken wat ze er allemaal mee kon doen maar vooral ook gíng doen.

De eerste dagen gebruikte ze het vooral om op te klimmen. Na een paar dagen ontdekte ze dat ze er ook vanaf kon glijden, onderdoor kon kruipen én -tot haar hilariteit- autootjes vanaf kon laten glijden (Later werden dit ook paarden, koeien, blokjes en mama's kaarsen.. maar dat ter zijde..). Ook eroverheen wandelen met hulp van papa of mama was reuze interessant.



Omgedraaid (dus de bolling naar beneden) vond ze het bord in het begin nogal spannend. Eerst durfde ze alleen in het midden te zitten, maar na een tijdje begon ze voorzichtig ook de randen op te zoeken. Inmiddels is het wild wiebelen geblazen, gaat ze er uitgebreid op liggen en spint ze het bord ook in de rondte. Ik denk dat je het inmiddels al wel begrepen hebt.. Het balans bord is hier thuis een dikke hit geworden! Het staat nog steeds midden in de kamer en er gaat geen dag voorbij dat ze er niet mee speelt. Het speelgoedstuk stimuleert creativiteit en is zowel actief als lekker relaxt te gebruiken. Het wolvilt zorgt voor goede vloerbescherming en en is getest op alle veiligheidseisen. De aangeraden leeftijd voor het bord is 3+, echter is het geschikt voor kleinere kinderen om mee te spelen onder toezicht van een volwassenen.

Nog een leuk weetje; toen Lòrens favoriete buurmeisje langs kwam om te spelen, ze is 8 jaar, vloog ze ook meteen naar het bord toe! Het bord is dus op latere leeftijd ook absoluut interessant!




Sassefras is gespecialiseerd in mooi, tijdloos en bijzonder speelgoed voor meisjes. Een absolute aanrader dus voor alle girlmoms! Mijn favorieten uit haar shop zijn naast dit We Rock bord de fantastische poppen, het houten speelhuis en de te schattige bunny schommel.

Daarnaast verleent ze super fijne en persoonlijke service en is de instagram feed heerlijk zoet en prachtig mooi gefotografeerd. Neem zeker eens een kijkje!



De Mini & Me Sweater!


Het stond al een tijdje op mijn lijstje; een matching sweater naaien met leuke opdruk voor Lòren en mij. Hoewel twinning schijnbaar erg 2018 is.. vond ik het toch een leuk en uitdagend project!

De ballon-sweater uit mijn voorjaars DIY's was bij jullie enorm geliefd en ik zag dit model ook veel terug bij volwassen truien. Snel dus besloten dat dát het juiste model was. Na lang zoeken, ik wilde immers een gratis patroon kunnen aanbieden, vond ik het juiste model bij Mood-Fabrics. Met een paar kleine aanpassingen heb ik dit model kunnen omtoveren tot een fijne, relaxte en hippe sweater! De tutorial voor de mini-versie stond al op de blog natuurlijk.




Het kiezen van een kleur vond ik lastig.. Bij Stoffentijd vond ik uiteindelijk een prachtige kleur koraal/licht roze die zowel Lòren als mij over het algemeen goed staat. Het is een zachte French Terry van het merk SYAS waarvan ik weet dat de kwaliteit top is, ook na het wassen. Tot slot nog een juiste opdruk. Persoonlijk ben ik niet het type om truien te dragen met teksten als "mamabeer" of iets in de trant van 'ik ben de mama en dit is het kindje'... Leuk voor andere, maar niet voor mij. Tijdens het scrollen op Instagram las ik ergens de tekst 'jolie Fille' (leuk meisje) en ineens kreeg ik het juiste idee; de dames trui krijgt de opdruk 'La Femme' (de vrouw) en de meisjesvariant 'La Fille'. Matchend, niet te klef, en ook leuk om los te dragen! Het lettertype wat ik koos is hetzelfde als wat ik op mijn website gebruik. Dutch-lifestyle.nl heeft dit omgezet ik super kwalitatieve applicaties (je perst het er als het ware op) die je snel en makkelijk op je trui kunt maken. Het naaiwerk was vrij eenvoudig en binnen 2 uurtjes was de mom-sweater een feit. Een beetje trots ben ik wel. Dit is namelijk ook het eerste kledingstuk wat ik voor mezelf heb gemaakt en waar ik nog tevreden over ben ook!

Ik hoop dat de foto's voor zich spreken en dat je zelf ook aan de slag gaat met deze te leuke twinning-set. 2018 of niet.. hij is leuk, toch?



Eigen labels!

Finally! Eigen labels om de zelfgemaakte kleding nog professioneler te doen lijken! Via www.cottontrends.nl heb ik zijnaad naailabels mogen ontwerpen. Je ontvangt 48 stuks voor een prijs vanaf €18,95. Er is volop keuze uit kleur, lettertype en materiaal. De afmeting die ik koos is 3,5 x 1 cm en het materiaal is polyester. Het logo heb ik aan twee kanten in spiegelbeeld laten drukken.


Belangrijk is het om een hoge resolutie afbeelding met niet te lichte kleuren te gebruiken voor deze optie. Via je telefoon is het lastiger zichtbaar hoe de kwaliteit van je labels er uit ziet, ik raad dan ook aan om dit via een laptop/ipad te ontwerpen. De labels heb je binnen 48 uur binnen en worden netjes verzonden.

Het gebruik van zijnaadlabels is erg eenvoudig; je legt deze tussen twee delen van je patroon in en stikt ze zo mee vast. Leuk voor alle zelfgemaakte broekjes, jurkjes, dekentjes.. noem maar op!


binnenkort zie je deze dus terug bij al mijn handmade-kleertjes!

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een ander type label; er zijn o.a. innaailabels voor in de hals, lederen labels voor tassen e.d. en kleine labels die je aan de buitenkant van een kledingstuk kunt vastnaaien.


Over de kwaliteit en service van Cottontrends ben ik erg tevreden en het eindproduct is helemaal naar wens. Mocht jij dus nog op zoek zijn naar persoonlijke labels, dan raad ik deze website absoluut aan!





Tot slot

Op de tips & tricks pagina vind je een uitgebreide review van mijn nieuwe naai- en lockmachine van BERNINA. Enkele nieuwe leuke zomertutorials komen er snel aan en ook volgt er nog een simpele leuke DIY van een zomerjurk voor volwassenen.

Ik hoop dat jullie allen nog in goede gezondheid (blijven) verkeren en probeer jullie hier en op Instagram regelmatig te blijven inspireren met leuke naaiprojecten, zodat je wellicht je tijd creatief kunt opvullen! Laten we er maar het beste van maken :)

Stay home & stay safe,



Liefs, Ellen



3.392 weergaven
bottom of page