top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

Tips & Inspiratie voor de Silhouette Cameo

Zoals jullie weten ben ik helemaal fan van de Silhouette Cameo! Het zorgt er voor dat je (onder andere) net dat beetje extra aan zelfgemaakte kleding kan toevoegen. Ik heb de Silhouette Cameo nu ongeveer een half jaar en heb er al verschillende projectjes mee versierd. Ook leuk om te merken dat jullie (vaak via instagram stories) er net zo enthousiast van worden! Om de vele vragen die altijd gesteld worden in één keer te beantwoorden, deze inspiratie blog. Veel plezier met lezen, en mocht er nog iets zijn wat je graag wilt weten, schroom dan niet om dit te vragen!Wat is een Silhouette Cameo ook al weer?


Een silhouette cameo is een snijplotter die uit verschillende type folies afbeeldingen en tekst kan snijden. Via een (gratis) software programma kan je zelf ontwerpen maken die je vervolgen naar de machine stuurt. Deze snijdt ze vervolgens uit in de door jou gekozen folies.

Voor uitgebreidere informatie lees dan zeker even mijn eerste blog. Deze vind je hier.Favoriete folies


Ik gebruik mijn Silhouette Cameo vooral voor het maken van prints voor op kleding. De Stahls flex folies gebruik ik dan ook het meest. Net zoals bij de kleding die ik maak heb ik voorkeur voor subtielere kleuren. De brons, zwart, pastel roze en goud heb ik tot nu toe het meest gebruikt.

Naast de standaard folies ben ik ook helemaal weg van de Flock folies. Flock is een folie die zacht en aaibaar is. Het geeft een luxe gevoel aan de kleding. Je ziet dit ook erg veel in gebruik bij trendy kledingmerken. Flock heb ik tot nu toe vooral gebruikt in zwart, wit, licht grijs en neon-roze.

Tot slot ook even aandacht voor de prachtige glitterfolies! Je hebt glitterfolie die glad aanvoelt, maar ook folie met een prachtige structuur. Die laatste gebruik ik ook graag en Lóren is er weg van. Toen ze zelf mocht kiezen ging ze voor een gave neon-paars die leuk stond in combinatie met een lila trui. Helemaal trots was ze!


Helemaal trots was Loren op haar lila trui met paarse glitter print!


Inspiratie voor tekst-opdruk


Hoewel afbeeldingen erg tof zijn, neig ik zelf snel naar het maken van een opdruk met tekst. Een leuke quote, slogan of treffend woord op de kleding vind ik vaak net zo leuk als een afbeelding. Voor teksten haal ik veel inspiratie uit het seizoen! Misschien is het een beetje cliché, maar ik word er wel vrolijk van (en daar gaat het uiteindelijk om, niet?)

Teksten als 'Summer Vibes', 'Fall in love', 'Happy ho ho ho to you', vind ik gewoon leuk!Ook opdrukken met een stoere kreet als 'Rebel', 'Dude' of 'WILD' heb ik al gemaakt. WILD pastte in dit geval ook echt bij de stof; een french terry met jungle & zebra print. Dat laatste is sowieso ook een aanrader; laat het woord of de afbeelding die je kiest aansluiten bij de stof. Mix en match to the max!


Het aapje van zwarte flock-folie past mooi bij deze stof van Family Fabrics

holografische folie met de tekst 'stay wild flowerchild'; matcht mooi met deze bloemenstof van family fabrics.

De tekst W.I.L.D. in glitterfolie zwart matcht leuk met de jungle zebra stof van Stoffentijd.

Personaliseren & Gifts


Naast quotes gebruiken, is het ook altijd erg leuk om iets te personaliseren. Door het toevoegen van een naam is een item meteen een écht cadeautje. Dit is gaaf bij bijvoorbeeld kraam- en verjaardagscadeaus. Ook kleine kinderen zijn er gek op! Voor een buurmeisje laatst een sweater gemaakt met haar naam erop.. ze begon compleet te stralen! Ook de hydrofieldoeken die ik zelf heb gemaakt met de uber zachte mousseline van Family Fabrics heb ik allemaal voorzien van een liefelijk tekstje, passende bij een newborn.


Subtiel zie je staan 'Tiny little Miracle'

Achter op de rug heb ik de naam van een meisje toegevoegd.

Gebruik van lettertype: varieër eens in fonts en size!

In het programma Silhouette Studio creër je zelf makkelijk leuke teksten. Denk bij het maken van een tekst die wat langer is ook eens aan het spelen met maat en lettertype! Een voorbeeldje is deze 'Little Miss Sunshine' sweater: Little en Miss zijn een stuk kleiner geprint dan het woordje Miss. Geeft meteen een speciaal effect! Ook het letters-in-letters zetten vind ik een leuke techniek: kies een extra bold of vet lettertype, en zet daar ín weer een kleiner lettertype. Met de handige pel-tool van transferpersshop kun je zelfs de kleinste stukjes makkelijk los krijgen.


Lòren in een witte French Terry sweater met zwarte flock opdruk


Hier zie je het 'letter-in-letter' principe plus zelfgemaakte maatlabels in zwarte flex folie

Tot slot: ultieme tip!


Tot slot wil ik jullie nog wijze op een hele simpele truc in Silhouette studio om íeder lettertype en elke (outline) afbeelding te kunnen drukken. Een belangrijke kanttekening is wel dat er veel afbeeldingen bestaan die een licentie hebben en/of auteursrecht. Zorg er dus voor dat je dit alleen doet voor privé gebruik.

Wanneer je op bijvoorbeeld pinterest een leuke afbeeldingen of quote in mooi lettertype tegenkomt (google maar eens op 'tiger outlines' of 'heart outlines') kan je deze eenvoudig knippen en plakken in Silhouette studio (CTRL + C / CTRL + V) Wanneer je vervolgens in het menu klikt op Panelen > Traceren kan je de afbeelding traceren. Wanneer je hiermee klaar bent, kan je de afbeelding verslepen en blijven de lijnen die je nodig hebt om te snijden over. Op deze manier heb ik al regelmatig een afbeelding kunnen geprint. Deze kan ik echter dus niet fotograferen en hier laten zien ivm auteursrecht :) Let er wel altijd op dat de lijnen dik genoeg zijn om te kunnen snijden.


Overtuigd?


Zoals je hebt kunnen lezen biedt de Silhouette Cameo en de grote variatie aan folies echt enorm veel opties. Mocht je nu nog vragen hebben? De klantenservice van Transferpersshop staat via social media altijd voor je klaar en kan je goed opweg helpen met al je vragen rondom textieldrukken.

Bedankt voor het lezen van deze blog en ik wens je veel creatief plezier met de Silhouette Cameo!


2.087 weergaven

Comments


bottom of page