top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEll Mini

Let's get ready for a new (diy)season!

Zo, dat is eventjes geleden dat ik een blog heb geschreven. Zodra het mooi weer is ben ik namelijk het liefst buiten en staat het maken van nieuwe DIY's en het bijwerken van mijn website even op een laag pitje. Maar, het wordt weer eerder donker en de avonden worden frisser, dus ik ben langzaamaan alles weer aan het oppakken!

Ik hoop jullie met wat nieuwe patronen en stofcombinaties weer te kunnen inspireren om zelf ook aan de slag te gaan.


Nieuwe kleuren en printjes


Vorig jaar ging ik vooral voor zacht en heel veel roze. Bij een newborn-meisje vind ik dit gewoon het allerliefst staan. Lòren is inmiddels een jaar en het echte 'baby-baby' is er nu wel vanaf. Hoewel zachte kleuren haar wel het mooiste staan, kan ze wat drukkere prints en donkerdere stoffen inmiddels ook goed hebben. Oud-roze, Brique (oftewel baksteen rood/bruin), oker, cognac en beige-tinten zijn mijn favoriete kleuren momenteel.

Naast tricot en french terry heb ik afgelopen tijd ook veel gewerkt met corduroy (ribstof) en katoen.


Toegevoegde tutorials

Ik heb drie nieuwe tutorials uitgewerkt: een badjas, een paperbag-rokje en het Ester&Ebbe shirt. Zoals ook elders vermeld op mijn blog: dit zijn niet míjn patronen; dit zijn patronen die gratis ter beschikking zijn gesteld door derden waar ik een tutorial voor gemaakt heb. Dit zodat je ze makkelijker kunt gebruiken en tevens inspiratie opdoet qua stofkeuze en eventuele aanpassingen. Bij elke tutorial vind je de link naar de eigenaar van het patroon.Tutorials via Instagram-Stories

Laatst heb ik wat filmpjes opgenomen en in stories geplaatst terwijl ik bezig was met een DIY. Deze filmpjes zijn echt mega goed bekeken en ik heb vaak de vraag gehad of ik deze kon opslaan. Je vindt nu een tutorial van een flared broekje, knuffelkonijntje en een macrame-veer terug in mijn highlights op Instagram. Mocht het filmpje te snel gaan voor je; als je je vinger stil houdt op het scherm tijdens het bekijken van de stories, blijft het beeld stil staan :).Upcoming

Sowieso komt er een pietenmutsje 2.0 aan!

Ik heb dit jaar helaas niet de tijd om er weer 150 te maken en verkopen, maar ik kan je waarschijnlijk wel een compleet DIY pakket gaan aanbieden. Momenteel ben ik aan het uitzoeken of dat te realiseren is, je hoort het snel!

Ook ga ik nog wat Spaanse patroontjes vertalen. O.a. van een mooie jumpsuit en een leuke blouse. Daarnaast staan er op mijn 'To-Sew-List' nog een bomberjack, een nieuw model blouse en een pofbroekje met ruffles wat je kunt combineren met een maillootje.

Genoeg te doen dus!
Oude tutorials opnieuw uitgewerkt

Vaak maak ik gebruik van dezelfde patronen. In een andere stof ziet het er meteen anders uit. Hieronder een greep van wat uitwerkingen van de laatste tijd (v.l.n.r: basic babybroekje, sweater en tule rokje).


Stoffen

Ik heb mijn stoffen de laatste tijd voornamelijk bij Stoffentijd en YesFabrics besteld.

Stoffentijd heeft een ruim aanbod met 'merk' stoffen zoals Elvelyckan, See You at Six en Qjutiekids. Bij Yesfabrics vind je een betaalbaar aanbod van veel basicstoffen zoals linnen, katoen, corduroy en cotton jersey. Bij de tutorials staan telkens de linkjes naar de juiste stof. De stoffen die ik gebruik hebben altijd het OEKO-TEX keurmerk: goed voor mens en milieu.


Op deze foto het "Ester shirt' gecombineerd met schoentjes van Bunnies, broekje van Zara, accesoires van Sweet petit Jolie, Minimonster & Deemdesign Amsterdam

Tot slotBedankt voor het lezen van de blog! Jullie leuke en lieve reacties maken het dat ik gemotiveerd blijf om de boel bij te houden. Dank daarvoor!

Mocht het ooit niet lukken met een tutorial, heb je vragen of advies nodig? Schroom niet om je te melden, ik help je graag vooruit.


Liefs, Ellen2.183 weergaven

Comments


bottom of page